گمرک و اموال تملیکی ذرت های آلوده را معین تکلیف نمایند

به گزارش سفر به هند، مدیر دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد ایران، گمرک و سازمان اموال تملیکی را مسئول معین تکلیف شرایط ذرت های آلوده بیان کرد و گفت: هر مرجع، رسانه و فردی که معتقد است ممکن است این کالا ترخیص شده باشد، می تواند از آن بازدید کند. وی همچنین درباره انتشار پیغام صوتی مبنی بر مرگ یک کودک بر اثر مصرف ذرت شرح داد.

گمرک و اموال تملیکی ذرت های آلوده را معین تکلیف نمایند

به گزارش خبرنگاران، سال 1395 حدود 120 هزار تن ذرت وارد بندر امام (ره) شد که با انجام آزمایش های متعدد از سوی سازمان ملی استاندارد، وجود سم آفلاتوکسین بالا در این محموله اثبات شده و گواهی انطباق برای این محموله صادر نشد.

به دنبال آن 12 مرداد ماه سال جاری رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اعلام نمود که رئیس جمهوری دستور توقف واردات ذرت های آلوده به کشور و برخورد قضایی با متخلفان را صادر نموده و تکلیف نموده است که اگر این محموله مرجوع نگردد، باید امحا گردد. با این وجود در میانه آبان ماه شایعاتی درباره ورود این ذرت های آلوده به کشور منتشر شد.

در این رابطه تقی تقی پور - مدیر دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد ایران - در گفت وگو با خبرنگاران، در پاسخ به اینکه چرا این گندم های آلوده تا به امروز امحا نشده اند؟ اظهار کرد: سازمان ملی استاندارد فقط مسئول معین انطباق یا عدم انطباق با استاندارد ملی جمهوری اسلامی ایران است و اگر به هر دلیلی کالایی با استاندارد ملی جمهوری اسلامی ایران منطبق نباشد، سازمان گواهی عدم انطباق آن را صادر می نماید که یعنی آن کالا حق ورود به کشور را ندارد.

وی اضافه نمود: شرایط ذرت های آلوده باید از سوی گمرک و سازمان امور تملیکی معین تکلیف گردد و معین گردد که آیا محموله ذرت های آلوده باید به کشورهای مبدا مرجوع گردد یا مجدداً به کشور دیگری صادر گردد یا به دلیل مسائل زیست محیطی امحا گردد.

این مقام مسئول در پاسخ به اینکه چرا با وجود اینکه بیش از سه سال از این موضوع گذشته تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است؟ توضیح داد: مرجع پاسخگویی به این سوال گمرک و سازمان اموال تملیکی است.

به گفته تقی پور، واردنمایندگان در همان سال های ابتدایی ورود محموله به کشور از سازمان ملی استاندارد شکایت کردند و این سازمان با مراجعه به مراجع قضایی و دیوان عدالت اداری براساس استاندارد ملی ایران توضیحاتی ارائه نموده و رای دادگاه نیز تا به امروز به نفع این سازمان صادر شده است.

وی در ادامه تاکید نمود که گواهی عدم انطباق این کالا بر اساس استاندارد ملی ایران صادر شده و زمان تدوین این استانداردها همه عناصر مرتبط با آن همچون تولیدنماینده، صادرنماینده، واردنماینده، مصرف نماینده، عناصر دانشگاهی، ذی نفعان و خبرگان اعلام نظر می نمایند و در نهایت به یک اتفاق نظر می رسند که تبدیل به استاندارد ملی می گردد که بعد از ابلاغ ، این استاندارد برای همه لازم الاجرا است.

به گفته مدیر دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد ایران، هشت شرکت دولتی و خصوصی محموله ذرت های آلوده را به کشور وارد کردند.

ماجرای پیغام صوتی درباره کودکی که بر اثر مصرف ذرت فوت کرد چه بود؟!

وی در پاسخ به سوالی درباره یک پیغام صوتی که در گذشته در فضای مجازی منتشر شده و در آن گفته شده بود که کودکی بر اثر مصرف ذرت فوت نموده، تاکید نمود که برای ورود هیچ کدام از ذرت های آلوده به کشور تا به امروز مجوزی صادر نشده است.

تقی پور با اشاره به دپوی این محموله در بندر امام (ره)، توضیح داد: این محموله حدود 145 هزار تنی قابل پنهان کردن نیست و هر مرجع، رسانه و فردی که معتقد است ممکن است گمرک این کالا را ترخیص نموده باشد، می تواند از آن بازدید کند.

وی اضافه نمود: احتمالا بعضی از افرادی که با صدور گواهی عدم انطباق این محموله نتوانستند کار خود را انجام دهند، می خواهند از این راه کسانی که جلوی آنها را گرفتند تخطئه نمایند.

مدیر دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد ایران در خاتمه گفت که طبق اعلام پژوهشگاه های سازمان ملی استاندارد گروه B1 سم آفلاتوکسین مستقیما در ابتلا به سرطان تاثیر دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 16 بهمن 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 11

به "گمرک و اموال تملیکی ذرت های آلوده را معین تکلیف نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گمرک و اموال تملیکی ذرت های آلوده را معین تکلیف نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید