طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی مجلسی در 4 مرحله ساده
به گزارش سفر به هند، سیب پلو کرمانشاهی یکی از به اصطلاح قاطی و مخلوط است که هم با گوشت چرخ نموده و هم با مرغ پخته می گردد و گاهی هم به همراه تن ماهی سرو می گردد. اگرچه بیشتر ما آشپزی کرمانشاه را با غذاهایی مثل و یا خورشت خلال می شناسیم، اما باید گفت که سیب پلو کرمانشاهی از جمله پرطرفداریست که علاوه بر خوشمزگی طرز تهیه بسیار ساده ای هم دارد. سیب پلو یک و جزو در این استان هم هست. در روش طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی با گوشت، مرغ و تن ماهی را به شما آموزش می دهیم. با همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سیب پلو کرمانشاهی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیب زمینی | 4 عدد میانه |
شوید خشک | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد بزرگ |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
نمک | به میزان لازم |
روغن حیوانی | به میزان کافی |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 1 قاشق غذاخوری |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان پخت سیب پلو کرمانشاهی: 90 دقیقه
میزان کالری در 100 گرم سیب پلو کرمانشاهی با گوشت چرخ نموده: حدود 360 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه سیب پلو ساده کرمانشاهی
مرحله اول؛ آماده کردن مواد اولیه
برای تهیه این پلو خوشمزه و اصیل کرمانشاهی ابتدا برنج را پس اینکه شستید در میزانی آب و نمک بخیسانید و کنار بگذارید تا برنج به مدت حداقل نیم ساعت در آب نمک خیس بخورد. شوید خشک را هم بشویید و 30 دقیقه در آب خیس نموده و سپس آبکش کنید. 1 عدد پیاز بزرگ را هم پوست بگیرید و در میزانی روغن سرخ کنید و یک درست کنید.
شما می توانید برنج، سبزی خشک شوید، پیاز داغ آماده و نمک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم؛ خرد کردن سیب زمینی ها
سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت مکعب مربع های کوچک درآورید. می توانید برای اینکه سیب زمینی ها سیاه نشوند و با عجله و نگرانی از خشک و سیاه شدن آن ها به آشپزی ادامه ندهید، آن ها را هم در یک ظرف بریزید و میزانی آب هم روی سیب زمینی های خام بریزید.
مرحله سوم؛ آبکش کردن برنج سیب پلو
در این مرحله از طرز تهیه سیب پلو با شوید آب را برای جوش بیاورید. پس از جوش آمدن آب در قابلمه، برنج را در آن بریزید و اجازه دهید تا برنج به مدت 6 تا 7 دقیقه بجوشد. برنج را زمانی آبکش کنید که سطح روی دانه برنج نرم و مغز آن هنوز سفت باشد.
یادتان باشد باید 5 دقیقه قبل از اینکه برنج را آبکش کنید، آب سیب زمینی ها را خالی نموده و سیب زمینی را به برنج در حال جوش اضافه کنید. 5 دقیقه بعد از اضافه کردن سیب زمینی باید ترکیب برنج و سیب زمینی را آبکش کنید.
مرحله چهارم؛ دم کردن سیب پلو با شوید
در یک قابلمه میزانی روغن بریزید و ته دیگ مورد علاقه تان را کف قابلمه بچینید. سپس ترکیب سیب زمینی و برنج را با کفگیر داخل قابلمه بریزید. توجه داشته باشید که زمان ریختن هر کفگیر برنج به داخل قابلمه میزانی شوید هم روی برنج بپاشید.
کمی زردچوبه و پیاز داغ را که از قبل آماده نموده اید هم لابه لای برنج همراه با شوید به آن اضافه کنید. روی لایه آخر زعفران دم نموده را بریزید. حالا می توانید زیر شعله قابلمه را کم نموده و بگذارید تا سیب پلو دم بکشد. بعد از دم کشیدن سیب پلو روی آن روغن حیوانی بدهید و سیب پلو کرمانشاهی را به صورت ساده یا گوشت دلخواه خود سرو کنید.
شما می توانید زعفران و روغن سرخ کردنی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
روش تهیه سیب پلو ساده به صورت کته
شما می توانید سیب پلو ساده را به صورت کته هم آماده کنید. درست کردن سیب پلو با شوید کته بسیار راحت است. برای این منظور سیب زمینی نگینی خرد شده را با کمی نمک و زردچوبه تفت می دهیم. برنج را هم با شوید، به میزان یک بند انگشت آب روی آن بر روی شعله قرار داده و درب قابلمه را می گذاریم.
پس از تبخیر شدن آب برنج، سیب زمینی نگینی خرد شده و سرخ شده را به آن اضافه نموده و روی درب قابلمه دم کنی می گذاریم تا سیب پلو کته دم کشیده و آماده سرو گردد.
روش تهیه سیب پلو با مرغ
برای تهیه و سرو سیب پلو کرمانشاهی با مرغ، ابتدا مرغ را به صورت درست کنید و در کنار سیب پلو کرمانشاهی که به روش بالا درست کردید سرو کنید.
شما می توانید را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
روش تهیه سیب پلو با گوشت چرخ نموده و گوشت قلقلی
برای درست کردن سیب پلو کرمانشاهی با گوشت چرخ نموده ابتدا یک عدد پیاز میانه را ریز خرد نموده و در روغن تفت می دهیم تا پیاز سبک و طلایی گردد، در مرحله بعد معادل 300 تا 400 گرم گوشت چرخ نموده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم، گوشت چرخ نموده را تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند، سپس رب گوجه ) را به آن افزوده و مخلوط می کنیم.
حالا گوشت چرخ نموده ما آماده است. می توانیم گوشت چرخ نموده به همراه شوید لابه لای برنج ریخته و بگذاریم تا برنج دم بکشد و یا اینکه جداگانه در تزیین کنار سیب پلو از آن استفاده کنیم.
یک روش دیگر این است که مایه گوشت چرخ نموده را به صورت قلقلی درست کنید. قلقلی ها را سرخ کنید و کنار سیب پلو سرو کنید.
شما می توانید و گوشت چرخ نموده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
روش تهیه سیب پلو با تن ماهی
سیب پلو کرمانشاهی طعم لذیذی دارد. سیب پلو گاهی حتی بدون گوشت و با کشمش، پیاز داغ و خرما هم سرو می گردد. بعضی علاوه بر شوید از سبزی شنبلیله هم در تهیه سیب پلو استفاده می نمایند. حتی بعضی به جای گوشت قرمز و یا مرغ، سیب پلو را با تن ماهی () و هم سرو می نمایند.
شما می توانید را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.
فوت و فن های درست کردن سیب پلو کرمانشاهی
طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی قرمز چگونه است؟
برای درست کردن سیب پلو قرمز یا سیب پلو با گوجه می توانید شوید را حذف کنید و میزانی رب گوجه فرنگی یا گوجه رنده شده را ابتدا در میزانی روغن تفت دهید و سپس به برنج اضافه کنید تا رنگ سیب پلوی شما قرمز گردد.
جایگزین شوید خشک در طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی چیست؟
اگر شوید خشک ندارید برای این میزان مواد از 200 گرم شوید تازه و ساطوری خرد شده در طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی بهره ببرید.
محصولات مرتبط
زردچوبه 400 گرمی فامیلا
118,900 تومان 129,900 تومان 8% تخفیف
پودر زیره 60 گرمی گلستان
58,900 تومان 67,900 تومان 13% تخفیف
زردچوبه 430 گرمی پت گلها
123,900 تومان 135,500 تومان 9% تخفیف
زعفران یک گرمی نوین زعفران
169,900 تومان 230,000 تومان 26% تخفیف
پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار
106,900 تومان 120,000 تومان 11% تخفیف
برنج معطر اعلاء 10 م کیلویی ساحل کنار
999,000 تومان 1,350,000 تومان 26% تخفیف
برنج دانه بلند بسمتی 1121محسن
533,000 تومان 610,000 تومان 13% تخفیف
روغن نیمه جامد 5 کیلویی فامیلا
290,900 تومان 321,500 تومان 10% تخفیف
روغن حیوانی ممتاز 450 گرم نیک منش
326,900 تومان 385,000 تومان 15% تخفیف
روغن آفتابگردان 2700 گرمی فامیلا
149,900 تومان 160,700 تومان 7% تخفیف
کنسرو ماهی تن در روغن گیاهی کلیددار 180 گرمی تحفه
85,900 تومان 87,500 تومان 2% تخفیف
فیله مرغ 900 گرمی نازینه
198,000 تومان
منبع: افق کوروش