طرز تهیه خورشت کنگر اصیل ایرانی

به گزارش سفر به هند، خورشت کنگر، یکی از خورش های اصیل و خوش عطر ایرانی است که با فرا رسیدن فصل بهار رویش گیاه کنگر، جای خود را در سفره ها باز می نماید. درست کردن این خورشت خوشمزه همچون طرز تهیه خورشت قورمه سبزی و طرز تهیه قیمه است. اگر تا به حال این خورشت را امتحان نکرده اید، در ادامه این محتوا از خبرنگاران با ما همراه باشید تا مرحله به مرحله طرز تهیه خورشت کنگر را به شما بگوییم.

طرز تهیه خورشت کنگر اصیل ایرانی

مواد لازم برای تهیه خورشت کنگر

  • گوشت گوسفندی 500 گرم
  • پیاز 2 عدد میانه
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • لپه یک پیمانه
  • لیمو عمانی 2 عدد
  • کنگر 350 گرم
  • نعناع 50 گرم
  • جعفری 150 گرم
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • آب جوش به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه یا قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
  • زعفران دم نموده به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه خورشت کنگر

1. آماده کردن لپه ها

همچون طرز تهیه خورشت قیمه، برای درست کردن این خورشت هم ابتدا باید لپه ها را خوب بشویید و در ظرف مناسبی بریزید سپس به مقدار حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح لپه ها آب اضافه کنید و اجازه دهید که حدود 2 ساعت در آب خیس بخورند. این کار نه تنها باعث می گردد که لپه ها سریع تر بپزند بلکه باعث از بین رفتن نفخ شان هم می گردد.

2. آماده سازی لیمو عمانی

لیمو عمانی یکی از چاشنی های اصلی این خورشت است. اما برای اینکه لیمو عمانی باعث تلخ شدن خورش نگردد باید قبل از انداختنش در خورش، آن را سوراخ نموده و چند دقیقه ای در آب جوش بیندازید.

اگر خورشتتان تلخ شد، نکات گفته شده در محتوای تلخی خورشت قیمه را چگونه بگیریم می تواند برای تان مفید باشد.

3. سرخ کردن پیاز

پیاز را به شکل نگینی ریز خرد کنید سپس یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیازهای خرد شده را داخل آن بریزید. کمی صبر کنید تا آب پیازها کشیده گردد، سپس به مقدار کافی روغن سرخ کردنی به پیازها اضافه نموده و آغاز به تفت دادن کنید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و شیشه ای شوند.

4. تفت دادن گوشت

گوشت گوسفندی را به قطعات مکعبی هم مقدار برش داده و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید. گوشت را هم باید تا حدی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت گوسفندی را هم بخوانید.

5. افزودن رب گوجه فرنگی و ادویه جات

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا خامی رب نیز از بین برود. بعد از آنکه بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شد، مقداری نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و پودر لیمو عمانی به قابلمه اضافه نموده و مواد را کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها نیز آزاد گردد و به خورد گوشت برود.

6. پخت اولیه خورش

لپه های آبکش شده و 2 عدد لیمو عمانی خیس خورده را به قابلمه خورشت اضافه کنید. سپس به مقدار ای که سطح مواد کاملا پوشانده گردد، آب داخل قابلمه بریزید. پس از آن، درب قابلمه را بسته و اجازه دهید مواد خورشت به مدت 2 ساعت روی حرارت بمانند تا به خوبی مغز پخت شوند.

طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوسفندی را هم بخوانید.

7. آماده کردن کنگر و سایر سبزیجات

در همین حین که گوشت و لپه ها در حال پخته شدن هستند، شما به سراغ آماده کردن کنگر و سبزیجات بروید. ابتدا کنگر را شسته و در ابعاد دلخواه خرد کنید. نعنا و جعفری ها را هم ساطوری کنید. سپس تابه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید. وقتی که روغن داغ شد، کنگر خرد شده را همراه با نعناع و جعفری در تابه ریخته و مقداری زعفران دم نموده نیز اضافه کنید و سبزیجات را تفت دهید.

8. اتمام پخت و سرو خورش

بعد از نیم پز شدن گوشت، سبزی تفت داده شده و کنگر رو به قابلمه خورشت اضافه کنید. اجازه دهید خورش به مدت زمان به جامانده روی حرارت بماند تا کاملاً جا افتاده و غلیظ گردد. در انتهای پخت، طعم خورش را بچشید و در صورت احتیاج برای تنظیم مقدار ترشی، مقداری آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید. پس از آن که خورش آماده شد و حسابی روغن انداخت، آن را در ظرف مورد نظر سرو نموده و به همراه برنج و سالاد شیرازی میل کنید.

نکات تکمیلی طرز تهیه خورشت کنگر

برای تهیه یک خورشت کنگر خوشمزه و خوش آب و رنگ، فقط کافی است به چند نکته مهم که در ادامه به شما می گوییم، توجه کنید:

استفاده از فلفل برای طعم تند

اگر دوست دارید خورشت تان طعم تندی به خود بگیرد، می توانید در مراحل پخت و هنگان اضافه نموده ادویه جات، مقداری هم فلفل قرمز به آن اضافه کنید. مقدار فلفل نیز بستگی به ذائقه شما دارد.

اهمیت زعفران در عطر و رنگ

توصیه می کنیم که زعفران دم نموده را برای این خورش به شکل سخاوت مندانه بهره ببرید. زیرا زعفران علاوه بر ایجاد عطر دلپذیر، رنگ بی نظیری هم به خورش می دهد.

اگر فوت و فن دم کردن زعفران خوش رنگ و خوش عطر را نمی دانید حتما به محتوای چطور زعفران دم نموده درست کنید سر بزنید.

جایگزینی رب انار به جای رب گوجه فرنگی

بسیاری از افراد برای اینکه طعم خورش کنگر ملس گردد، از رب انار به جای رب گوجه فرنگی استفاده می نمایند. این امر کاملاً سلیقه ای است و شما می توانید بسته به ذائقه خود از هر کدام که دوست داشتید، بهره ببرید. طرز تهیه رب انار خانگی را در خبرنگاران بخوانید.

زمان مناسب افزودن کنگر به خورش

برای اینکه کنگرها شکل خود را از دست ندهند و له نشوند، توصیه می گردد آن را در مراحل پایانی پخت به خورش اضافه کنید. هرچه دیرتر کنگر به خورشت اضافه گردد، بافت آن منسجم تر باقی می ماند.

اضافه کردن رب نارنج به خورشت کنگر در لحظات پایانی

در صورت تمایل می توانید در دقایق پایانی پخت خورش کنگر، مقدار کمی هم رب نارنج به آن اضافه کنید. نارنج طعم ترش و کمی تلخی به خورشت تان می دهد.

مدیریت مقدار آب خورش

اگر در حین پخت خورش متوجه شدید که آب آن کم است اما گوشت هنوز به طور کامل نپخته، می توانید به تدریج مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

جایگزین های لیمو عمانی و زمان افزودن چاشنی

می توانید به جای لیمو عمانی از آبلیمو یا آبغوره هم بهره ببرید. فقط باید توجه داشته باشید که برای حفظ رنگ زیبای خورش، چاشنی های اسیدی را در 10 دقیقه پایانی پخت اضافه کنید.

چاشنی های مورد استفاده در این خورشت درست مانند چاشنی های قورمه سبزی هستند.

نسبت مناسب نعناع و جعفری

به طور کلی در خورشت کنگر، مقدار جعفری باید سه برابر مقدار نعناع باشد. بعلاوه در صورت تمایل، می توانید نیمی از سبزیجات مورد استفاده در خورش کنگر را با سبزیجات قورمه سبزی جایگزین کنید. این تغییر بستگی به ذائقه و ترجیحات شما دارد.

دو روش اصلی تهیه خورش کنگر

این خورش لذیذ به دو روش اصلی تهیه می گردد که کاملاً سلیقه ای است:

  • با سبزی: در این روش، خورش کنگر با استفاده از سبزیجات تهیه می گردد و طعمی مشابه خورش کرفس پیدا می نماید.
  • با رب و لپه: در این روش، از رب گوجه فرنگی و لپه استفاده می گردد و طعمی نزدیک به خورش قیمه به دست می آید. طرز تهیه خورش کنگر با لپه را هم پیش از این در خبرنگاران آموزش داده ایم.

حالا که با تمام ریزه کاری های طرز تهیه خورشت کنگر آشنا شدید، وقت آن رسیده که آستین بالا بزنید و این غذای خوشمزه را در خانه امتحان کنید و تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 7 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1404 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 1778

به "طرز تهیه خورشت کنگر اصیل ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت کنگر اصیل ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید