طرز تهیه انواع سوپ خوشمزه ایرانی و فرنگی
به گزارش سفر به هند، سوپ ها تنوع بسیار زیادی دارند. طرز تهیه انواع سوپ ها کم و بیش شبیه هستند اما چاشنی ها و ادویه های متفاوتی برای تهیه انواع سوپ استفاده میشود.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - سوپ، به مایع خوراکی و گرمی گفته می شود، که از مواد غذایی مختلف مانند آب، سبزیجات، گوشت سفید، گوشت قرمز، روغن، ادویه، نمک و دیگر افزودنی ها تهیه می شود.
معمولا انواع سوپ خوشمزه به عنوان پیش غذا، برای بازشدن اشتهای افراد سرو می شوند و به طور کلی به دو نوع کلی؛ سوپ های رقیق، سوپ های غلیظ تقسیم می شوند. در گذشته، انواع سوپ ها خود غذایی کامل بوده اند که اساس آن ها برپایه، گوشت قرمز، گوشت ماکیان، گوشت خوک یا ماهی بوده است اما شکل فعلی سوپ و مواد تشکیل دهنده آن قدمت چندانی ندارد و حدودا به قرن 19 باز می شود.
سوپ تنوع بسیار زیادی دارد و بعضی از انواع سوپ های غلیظ را نه تنها به عنوان پیش غذا، که به عنوان یک وعده غذای کامل به خصوص در شب های زمستان میل می نمایند.
در اینجا قصد داریم انواع سوپ خوشمزه ایرانی فرنگی را به شما معرفی نموده و در باره طرز تهیه انواع سوپ ها توضیحاتی ارائه دهیم.
سوپ جو
سوپ جو پرک با شیر یکی از مشهورترین و محبوب ترین انواع سوپ سفید بوده و بسیار خوشمزه، محبوب و ساده است و مناسب وعده های سبک مثل شام یا عصرانه می باشد. سوپ جو با شیر هم به صورت پیش غذا و هم به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. سوپ چو پرک با شیر نوع ساده و سبک سوپ جو است اما اگر در کنار شیر و یا به جای آن از و یا خامه استفاده شود، دیگر نمی توان آن را به عنوان یک وعده غذای سبک محسوب کرد.
برای تهیه سوپ جو از جو پرک شده، شیر، آب مرغ، قارچ، جعفری و انواع ادویه استفاده می شود. معمولا سوپ جو با به صورت غلیظ سرو می نمایند و شما می توانید برای این که سوپ جو پرک با شیرتان زودتر به غلظ ت برسد، از سس بشامل یا سس سفید در آن بهره ببرید.
سوپ جو قرمز (سوپ جو رستورانی)
سوپ جو قرمز یا سوپ جو رستورانی یکی از انواع سوپ جو کلاسیک است که معمولا به عنوان پیش غذا در رستوران ها سرو می شود. برای تهیه سوپ جو قرمز به آب مرغ، جو پرک، جعفری خشک، رب گوجه، هویج، انواع ادویه جات و … احتیاج دارید.
البته می توانید مقداری مرغ پخته ریش یش نیز به سوپ اضافه کنید که این مورد کاملا سلیقه ای است اما طعم بهتری به سوپ شما می دهد. همچنین می توانید مقداری ساقه کرفس یا قارچ نیز به سوپ جو قرمز اضافه کنید.
سوپ مرغ خامه ای
سوپ مرغ یکی از محبوب ترین انواع سوپ هاست. اگر از هواداران پروپاقرص انواع سوپ به خصوص سوپ مرغ هستید، توصیه می کنیم که حتما سوپ مرغ خامه ای را امتحان کنید. این سوپ خوشمزه با مواد اولیه بسیار ساده که در همه خانه ها پیدا می شوند و در کوتاه ترین زمان حاضر می شود. برای تهیه سوپ مرغ خامه ای که ترکیبی از سوپ مرغ و سوپ خامه است به مرغ، خامه، کره و … احتیاج دارید.
در صورت تمایل و برای کمتر کردن کالری این غذا می توانید از خامه کم چرب بهره ببرید.
سوپ شیر یا سوپ سفید
سوپ شیر یا سوپ سفید یکی از خوشمزه ترین انواع سوپ ها و مناسب مهمانی و ضیافت هاست. معمولا برای تهیه سوپ شیر از جو، شیر، مرغ پخته و انواع سبزیجات استفاده می شود که انتخاب این سبزیجات به سلیقه و ذایقه افراد بستگی دارد اما، معمولا قارچ پایه ثابت این نوع سوپ هاست.
بعضی افراد بعد از پخت این سوپ آن را از روی حرارت برداشته و قبل از سرو، یکی دو قاشق خامه نیز به آن اضافه می نمایند که در این صورت سوپ بسیار خوش طعم تر و البته پرکالری تر خواهد شد. سوپ شیر یا سوپ سفید بسیار خوش طعم بوده و گزینه مناسبی برای یک وعده سبک غذا برای شام یا پیش غذایی شیک برای مهمانی ها محسوب می شود.
سوپ قارچ با سس سفید
سوپ قارچ با سس سفید یکی از پیش غذاهای بسیار لذیدی است که ماده اصلی تشکیل دهنده آن جو است که می توان با افزودن مواد مختلف، تنوعی در پخت سوپ ایجاد کرد. سوپ قارچ بسیار مقوی و غذای کاملی است که در فصل سرما بسیار دلچسب است و همانطور که میدانید حضور قارچ در این نوع سوپ باعث شده است که از اهمیت غذایی بالایی برخوردار باشد. قارچ دارای ویتامین های B1، B2،PP و D است و هیچ گونه مواد قندی در خود ندارند و فاقد چربی است.
به دلیل دیرهضم بودن قارچ، توصیه می شود زنان باردار و مادران شیرده از مصرف زیاد قارچ خودداری نمایند. افرادی که به کولیت روده یا نقرس مبتلا هستند هم نباید قارچ مصرف نمایند، اما به افراد دیابتی، افرادی که یبوست دارند و اشخاصی که چاق هستند توصیه می شود این ماده باارزش غذایی را در رژیم غذایی خود قرار دهند. ضمناً قارچ در برطرف خستگی و کم حوصلگی موثر و آرام بخش است.
سوپ رشته فرنگی یا سوپ ورمیشل
سوپ رشته فرنگی یا سوپ ورمیشل یکی از انواع سوپ سرماخوردگی است به این معنی که بیشتر در فصل پاییز و زمستان که بازار سرماخوردگی و آنفولانزا داغ است تهیه و مصرف می شود. برای تهیه سوپ رشته فرنگی به رشته فرنگی یا ورمیشل احتیاج دارید که نوعی رشته تهیه شده از خمیری از آرد گندم، نشاسته یا آرد برنج است و در سایزهای متنوع تهیه می شود. معمولا این سوپ را با سبزیجات متنوع، آب مرغ و سینه مرغ تهیه نموده و ادویه جات کمی در آن می ریزند تا برای فرد سرماخورده ایجاد سرفه و ناراحتی نکند.
سوپ رشته فرنگی یا سوپ ورمیشل بسیار خوشمزه و مقوی است و عمده طعم آن به آب مرغ، پوره گوجه فرنگی و مدت زمان پخت آن بستگی دارد. بهتر است موقع پخت این سوپ، از ابتدا حرارت کم باشد تا آب مرغ تمام نشود و احتیاجی به اضافه کردن آب ساده نباشد زیرا سوپ شما بی مزه خواهد شد.
حرارت کم و مدت پخت طولانی، به بهتر جا افتادن و خوشمزه تر شدن سوپ شما یاری زیادی می نماید. می توانید از قارچ ورقه ای خردشده نیز در تهیه این سوپ بهره ببرید.
طرز تهیه سوپ خوشمزه با مواد دلمه
سوپ دلمه بسیار لذیذ است که حضور مواد دلمه در آن طعمی دلنشین و تازه خواهد داشت، در کنار این که می تواند وعده غذایی کاملی باشد. سوپ دلمه به دلیل حضور گوشت و سبزیجات غذایی کامل به حساب می آید که کنار اینکه طعم لذیذی خواهد داشت.
وقت را از دست ندهید سوپ را گرم نوش جان کنید. امیدواریم از دستور پخت و طعم آن رضایت کافی را برده باشید.
سوپ اسفناج و خامه
سوپ اسفناج با شیر و سوپ خامه ای اسفناج جزو خوشمزه ترین انواع سوپ ها هستند. برای تهیه سوپ اسفناج و خامه به اسفناج فراوان، شیر، خامه، کره، آرد سفید و ادویه احتیاج دارید. سوپ خامه ای اسفناج یک پیش غذای شیک و مجلسی و یک داروی خوشمزه به شمار می رود و از آن مهم تر، برای همه افراد در هر سنی مفید و مقوی می باشد.
سوپ خامه ای اسفناج بسیار مقوی و پر خاصیت است و یکی از بهترین راه ها برای گنجاندن این سبزی مفید در برنامه غذایی خانواده و به خصوص بچه ها به شمار می رود. سعی کنید این سوپ خوشمزه را با هر روشی که دوست دارید تهیه نموده و در شب های سرد زمستان در کنار خانواده میل نمایید. در صورت تمایل می توانید سوپ خامه ای اسفناج را داخل غذاساز ریخته و به شکل سوپ های رستوانی به صورت پوره درآورده و با خامه تزیین و سرو نمایید.
سوپ عدس و بلغور ترکی
سوپ عدس و بلغور یکی از سوپ های مقوی و سالم ترکی است که در ماه رمضان در وعده افطاری و در فصل سرد به عنوان پیش غذا یا شام سبک مصرف می شود. برای تهیه سوپ عدس و بلغور ترکی از عدس، بلغور خردشده، برنج نیم دانه، ورمیشل، رب گوجه فرنگی و انواع ادویه جات استفاده می شود. البته برای تهیه این سوپ از هویج و قارچ نیز می توان استفاده کرد که این به سلیقه شما بستگی دارد.
سوپ کدو حلوایی با خامه
سوپ کدو حلوایی یکی از انواع سوپ های پاییزی خوش رنگ و خوشمزه است. طرز تهیه سوپ کدو حلوایی بسیار آسان است و می توان آن را جزو سوپ های فوری محسوب کرد. برای تهیه انواع سوپ کدو حلوایی یا سوپ کدو تنبل از مواد اولیه تقریبا مشابهی استفاده می شود اما بعضی چاشنی های آن متفاوت هستند.
برای تهیه سوپ کدو حلوایی با خامه از کدو تنبل یا کدو حلوایی، پیاز، سیب زمینی، خامه و انواع ادویه به خصوص دارچین استفاده می شود.
سوپ سبزیجات رژیمی
یکی از معروف ترین و معتبرترین رژیم های غذایی، مصرف دوره ای سوپ چربی سوز یا سوپ سبزیجات رژیمی است. این سوپ یک غذای سبک اما کامل و مقوی است و مصرف آن به منزله ایجاد یک شوک در بدن است.
مهم ترین ماده تشکیل دهنده سوپ سبزیجات رژیمی یا سوپ چربی سوز، کلم است. بعضی پزشکان براین باورند که کلم خاصیت چربی سوزی فوق العاده ای دارد و برای اینکه تاثیر این سوپ را درک کنید باید کلم را با مواد و سبزیجات دیگر بپزید. این سوپ، کالری بسیار کمی دارد و در عین حال بسیار مقوی است و متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد. برای تهیه سوپ چربی سوز یا سوپ سبزیجات رژیمی به کلم برگ، پیاز، ساقه کرفس، فلفل سبز، هویج، گوجه فرنگی، سیر و … احتیاج دارید.
بیشتربخوانید: طرز تهیه سوپ سبزیجات به 3 روش
سوپ دال عدس یا خوراک دال
سوپ دال عدس یکی از غذاهای خوشمزه هندی است که در ایران اغلب در شهرهای جنوبی طبخ می شود. این سوپ مقوی در شهرهای جنوبی کشورمان از جمله آبادان به روش های متفاوتی تهیه می شود. دال را می توان یک غذای مفید، سالم و کامل دانست و دلیل آن هم وجود عدس، این گیاه پرخاصیت است. در زبان هندی به عدس، دال (Dal) گفته می شود و همان طور که می دانید، عدس ها انواع مختلفی دارند.
برای تهیه سوپ دال عدس یا عدس قرمز به دال عدس، برنج نیم دانه، کره، سیب زمینی، سیر و پیاز و رب گوجه فرنگی و ادویه احتیاج دارید. برای تهیه این سوپ می توانید به جای آب، از عصاره مرغ مخلوط با آب جوش بهره ببرید و در صورتی که احساس کردید آب غذا کم است، می توانید در زمان پخت مقداری آب جوش به سوپ اضافه کنید.
برای داشتن ظاهر مجلسی تر می توانید سوپ دال عدس را بعد از پخت داخل غذاساز ریخته و به یک مایع یک دست شبیه به سوپ رستورانی تبدیل کنید.
آنچه تا اینجا گفته شد تنها خلاصه ای از 12 مورد از انوع سوپ خوشمزه ایرانی و فرنگی بود و همان طور که گفته شد و می دانید، سوپ تنوع بسیار بسیار زیادی دارد. از دیگر انواع سوپ خوشمزه می توان اشاره نمود به:
- سوپ ماهی زعفرانی
- سوپ بوقلمون با مریم گلی
- سوپ ماهی با طعم سیر
- سوپ کلم بروکلی با خامه
- سوپ سیب زمینی خامه ای با سیر کبابی
- سوپ جو با شیر
- سوپ کدو + نان تست کره ای
- طرز تهیه سوپ اسپانیایی
- طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ
- طرز تهیه سوپ قارچ و جو
- سوپ مرغ برای سرماخوردگی
در همین سایت به طور کامل درباره طرز تهیه و خواص آن ها صحبت شده است. امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید و از تهیه و تجربه طعم انواع این سوپ ها لذت ببرید.
منبع: setare.com