طرز تهیه پکوره سیب زمینی به روش محلی
به گزارش سفر به هند، پکوره یا پاکوره یک غذای محبوب در میان کشورهای جنوب آسیا به ویژه هند است که به علت طرز تهیه ساده جایگاه ویژه ای در میان دوستداران غذاهای محلی و خانگی پیدا نموده است. این غذای خوشمزه در برخی از منطقه ها ایران هم با روش های مختلف طبخ می گردد. در این مقاله از خبرنگاران مگ، طرز تهیه پکوره را به شکل کامل و مرحله به مرحله آموزش می دهیم تا این غذای ساده اما لذیذ را با کیفیت عالی در منزل تهیه کنید. اگر می خواهید به سبد غذایی خود تنوع بیشتری ببخشید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

زمان آماده سازی | زمان پخت | مناسب برای | میزان سختی |
30-60 دقیقه | کمتر از 30 دقیقه | 3-4 نفر | آسان |
طرز تهیه پکوره
برای آماده سازی پکوره باید مواد اولیه را مطابق دستور زیر آماده نموده و سپس مراحل تهیه را به ترتیب اجرا کنید. در این بخش به جزئیات این فرایند اشاره می کنیم.
مواد لازم برای سه تا چهار نفر
مواد مورد احتیاج | میزان |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
آرد نخودچی | سه تا چهار قاشق غذاخوری |
آرد برنج | 2 قاشق غذاخوری |
گشنیز خردشده | یک لیوان |
زیره | یک چهارم قاشق چای خوری |
زردچوبه | یک چهارم قاشق چای خوری |
گرام ماسالا | یک چهارم قاشق چای خوری |
فلفل | یک چهارم قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول: رنده کردن پیاز و سیب زمینی
ابتدا سیب زمینی و پیاز را با رنده ریز رنده کنید. برای گرفتن آب اضافی مواد، آن ها را جداگانه در یک پارچه نخی بریزید و بفشارید تا رطوبت اضافی شان خارج شود. بعد از آن، پیاز و سیب زمینی رنده شده را در یک کاسه بزرگ به خوبی با هم مخلوط کنید.
خواندنی ها
خواص سیب زمینی
مرحله دوم: اضافه کردن ادویه ها
در این مرحله از طرز تهیه پکوره باید گشنیز خردشده، نمک و ادویه ها شامل فلفل، زردچوبه، زیره و گرام ماسالا را به مواد اضافه کنید.
گرام ماسالا یک ترکیب معطر از ادویه های مختلف است که خاستگاه آن به شبه قاره هند برمی شود. ترکیب گرام ماسالا بسته به منطقه و سلیقه شخصی فرق دارد؛ اما معمولا شامل گشنیز، زیره، هل، دارچین، میخک، جوز هندی و فلفل سیاه می شود. علاوه بر این، ممکن است سیر، زردچوبه، زنجبیل و زعفران هم داشته باشد.
خواندنی ها
طرز تهیه خوراک سیب زمینی
مرحله سوم: اضافه کردن آرد
در سومین مرحله از طرز تهیه پکوره به سراغ آرد نخودچی و آرد برنج بروید و آن ها را کم کم به مخلوط بیفزایید. همه مواد را هم بزنید تا خمیر نسبتا غلیظ و چسبنده ای به دست آید. اگر احساس کردید مخلوط هنوز منسجم نیست، کمی آرد نخودچی به آن اضافه کنید. سپس برای پف دارتر شدن پکوره ها اجازه دهید مخلوط حدود یک ساعت در یخچال استراحت کند.
خواندنی ها
طرز تهیه کتلت سیب زمینی
مرحله چهارم: سرخ کردن پکوره ها
در یک تابه بزرگ میزانی روغن بریزید و بگذارید خوب داغ شود. خمیر را از یخچال خارج نموده و گلوله های کوچکی از آن بردارید و در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. پس از سرخ شدن، پکوره ها را روی دستمال کاغذی یا پد جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
خواندنی ها
طرز تهیه کوکو سیب زمینی
مرحله پنجم: تزیین غذا
در آخرین مرحله از طرز تهیه پاکوره باید غذا را در ظرف مورد نظر خود بچینید و آن را با کمی سبزی معطر، سس کچاپ یا سس تند تزیین کنید.
نکات و فوت وفن های طرز تهیه پکوره
دانستن برخی نکات و رعایت برخی فوت وفن ها برای دستیابی به برترین نتیجه اهمیت ویژه ای دارد. در ادامه به این نکات مهم خواهیم پرداخت:
- تنوع در دستور پخت پکوره: پکوره در منطقه ها مختلف با روش های متفاوت تهیه می شود. برخی از افراد از سیب زمینی خام رنده شده استفاده می نمایند، در حالی که دیگران آب پز کردن سیب زمینی و له کردن آن را ترجیح می دهند. روش دیگر هم این است که سیب زمینی ها را به صورت ورقه های نازک برش دهید و سطح آن ها را با مخلوط آرد، آب، ادویه و سبزیجات معطر بپوشانید.
- گرفتن آب اضافی پیاز و سیب زمینی: برای داشتن پکوره های منسجم و خوش فرم باید قبل از مخلوط کردن ترکیب سیب زمینی و پیاز حتما آب اضافی آن ها را بگیرید. می توانید این کار را با فشار دادن مواد در یک سبد یا پیچیدن آن ها در پارچه نخی انجام دهید.
- کنترل غلظت خمیر پکوره: یک نکته مهم در تهیه پکوره، غلظت مناسب خمیر است. خمیر پکوره باید کمی غلیظ تر از ماست باشد. در صورت غلیظ بودن بیش ازحد پکوره، چند قاشق آب به آن اضافه کنید. اما اگر مخلوط خیلی شل بود، برای رسیدن به بافت دلخواه میزانی آرد نخودچی به آن بیفزایید.
- تنوع در طعم دهنده ها و افزودنی ها: شما بسته به ذائقه و سلیقه خود می توانید از ادویه ها و سبزیجات مختلف مانند زنجبیل، پاپریکا، پودر سیر، فلفل سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، هویج، پیازچه و… برای تهیه پکوره بهره ببرید.
- نحوه شکل دهی و سرخ کردن پکوره: در آخرین مرحله از طرز تهیه پکوره می توانید از 2 روش برای ریختن خمیر داخل روغن بهره ببرید. روش اول این است که مخلوط را با قاشق بردارید و مستقیما داخل روغن بریزید. در روش دوم باید گلوله های کوچکی از مخلوط جدا نموده و در روغن سرخ کنید.
- دمای مناسب روغن: برای پخت یکنواخت پکوره و جلوگیری از خام ماندن آن باید روغن به میزان کافی داغ باشد، اما نه بیش ازحد. دمای بالا باعث می شود سطح بیرونی پکوره به سرعت برشته شود، اما داخل آن خام باقی بماند. بنابراین حرارت میانه و کنترل شده برترین نتیجه را به همراه خواهد داشت.
- زمان مناسب برای سرو: بهتر است پکوره بلافاصله پس از سرخ شدن سرو شود. این غذا زمانی که تازه و داغ است، بیشترین میزان تردی، عطر و طعم را دارد.
خواندنی ها
انواع غذا با سیب زمینی
منبع: دیجیکالا مگ