خوشمزه ترین غذای محلی نیشابور بدون گوشت
به گزارش سفر به هند، اگر در پی یک غذای نو و خوش طعم هستید می توانید این غذا را به عنوان شام یا ناهار تهیه کنید.
یتیمچه نیشابوری یکی از غذا های بسیار خوشمزه مشهدی است که خیلی ساده و خوشمزه تهیه می گردد. در این غذا از کشک و نعنا داغ استفاده و کنار نان تازه و سبزی خوردن بیشتر سرو می گردد. در تهیه این یتیمچه نیشابوری از بادمجان استفاده می گردد می توانید گوجه خرد شده را روی یتیمچه نیشابوری بریزید و میل کنید. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه یتیمچه نیشابوری
- نخود 1/2 پیمانه
- لوبیا قرمز یا چیتی 1/2 پیمانه
- عدس 1/2 پیمانه
- بادمجان 3 عدد
- پیاز 2 عدد
- گوجه خرد شده 2 عدد
- کشک و نعنا به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه یتیمچه نیشابوری
مرحله اول
ابتدا باید از شب قبل نخود و لوبیا را خیس و چندین بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته گردد و هم راحت تر بپزد. عدس را هم 1 ساعت قبل از غذا خیس کنید. نخود و لوبیا را داخل زودپز یا قابلمه بریزید و به همراه کمی آب بگذارید تا بپزد. عدس را هم جداگانه بپزید.
مرحله دوم
بادمجان ها را پوست بگیرید و خرد و به همراه کمی نمک و آب خیس کنید و 20 دقیقه زمان دهید تا تلخی بادمجان ها گرفته گردد. سپس آبکش و روی یک دستمال پهن کنید. سپس همراه کمی روغن بادمجان ها را سرخ کنید.
مرحله سوم
پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه زردچوبه و کمی روغن داخل قابلمه تفت دهید تا سبک گردد. بعد حبوبات و عدس را اضافه کنید و روی مواد کمی آب بریزید و بگذارید تا بپزد. اگر به غذاهای ایرانی علاقه دارید ته انداز مرغ با شوید، لذیذ و خوش طعم را بخوانید.
مرحله چهارم
در 20 دقیقه آخر باید بادمجان سرخ شده و گوجه خردشده را به یتیمچه نیشابوری اضافه کنید و زمان دهید تا مواد غلیظ گردد و مزه ها به خورد هم برود. سپس داخل کاسه بریزید و به همراه کشک رقیق شده و نعنا داغ سرو کنید.
فوت و فن های دستور پخت یتیمچه نیشابوری
- نعنا را به همراه روغن چند ثانیه تفت دهید تا تلخ نگردد و روی یتیمچه نیشابوری بریزید.
- می توانید از لوبیا چیتی یا سفید بهره ببرید.
- به جای بادمجان می توانید کدو نیز بریزید.
- برای اینکه یتیمچه نیشابوری خوشمزه تری داشته باشید می توانید از عصاره گوشت یا آب قلم بهره ببرید.
منبع: پارسی دی
منبع: پیام دلتا