12 نوع نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو
به گزارش سفر به هند، ، ، کاپوچینو… قهوه ها آنقدر متنوع هستند که به تنهایی می توانند یک زبان واحد تشکیل دهند! به همین علت در این مطلب سعی داریم به آنالیز تفاوت های بین 12 نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو و روش درست کردن آن ها بپردازیم تا این بار که منوی کافه را برانداز می کنید، قهوه مناسب خود را بدون تردید و بی معطلی انتخاب کنید!
نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو چیست؟
نوشیدنی هایی که پایه آن ها اسپرسو است، در واقع قهوه هایی هستند که با دستگاه کاپوچینو ساز درست می شوند و دارای سه عنصر مشترک هستند: اسپرسو، شیر بخار داده و کف.
تفاوت های اصلی بین آن ها در اندازه اسپرسو، شیر بخار داده شده و کف داخل نوشیدنی است. سایر تفاوت ها شامل فرق بین دستگاه های قهوه سازی که نوشیدنی با آن ها درست می شوند و موادی است که روی نوشیدنی ریخته می شود مانند؛ خرده های شکلات روی کاپوچینو.
انواع مختلف نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو کدامند؟
اسپرسو (Espresso (Short Black
اسپرسو یا همان Short Black سابق، اساس و مهم ترین بخش تمام نوشیدنی هایی است که پایه اسپرسو دارند. یک نوشیدنی اسپرسو در ساده ترین حالت تنها شامل یک شات اسپرسو در یک فنجان اسپرسو می شود.
دابل اسپرسو (Double Espresso (Doppio
قهوه دابل اسپرسو یا Doppio ترکیبی از دو شات اسپرسو در یک فنجان است. بنابراین یک دابل اسپرسو از دو شات اسپرسو در یک فنجان اسپرسو تشکیل می شود.
ماکیاتو کوتاه Short Macchiato
ماکیاتوی کوتاه شباهت زیادی به اسپرسو دارد، با این تفاوت که اندازهی شیر بخار داده شده و کف روی آن قرار می گیرد تا طعم تند اسپرسو گرفته شود. باریستاها در کشورهای مختلف به سبک متفاوتی ماکیاتوی کوتاه را درست می نمایند اما روش سنتی آن به این صورت است:
یک شات اسپرسو در یک لیوان کوتاه یا فنجان اسپرسو به همراه اندازه کمی شیر بخار داده شده و کف که روی اسپرسو قرار می گیرد.
توصیه باریستا: برای درست کردن یک ماکیاتوی کوتاه خوب قاعده یک سوم ها را رعایت کنید. قانون یک سوم ها یعنی تشکیل سه سطح با سه رنگ مختلف. یک سطح زیرین که شامل اسپرسو می شود، یک سطح میانی که ترکیب اسپرسو و شیر است و سطح بالایی که شیر بخار داده شده است. تصویر ماکیاتوی کوتاه را در تصویر مشاهده کنید.
ماکیاتو بلند Long Macchiato
ماکیاتوی بلند همان ماکیاتوی کوتاه با اسپرسوی دابل شات یا دو شات اسپرسو است و همان قانون سه گانه ها در خصوص آن صدق می نماید.
دو شات اسپرسو در یک لیوان تامبلر یا فنجان به همراه اندازهی شیر بخار داده شده و کف که روی اسپرسو قرار می گیرد.
توصیه باریستا: نکته مهم برای درست کردن این نوشیدنی قرار دادن کف وشیر روی اسپرسو و سپس برگرداندن فنجان یا لیوان در جهت عقربه های ساعت است. این کار باید چند بار تکرار شود تا شیر و اسپرسو خوب با هم ترکیب شوند.
ریستِرِتو Ristretto
ریسترتو نوعی شات اسپرسو با اندازه یکسانی قهوه اما آب کم تر، تقریبا نصف است و اسپرسوی کشیده شده نهایی، غلیظ تر و تیره تر است.
برای درست کردن ریسترتو یک شات اسپرسوی استاندارد را با نصف آبی که به طور معمول برای درست کردن اسپرسو استفاده می کنید ترکیب نموده و قبل از زرد شدن اسپرسو، در حالی که غلظت میانه پیدا نموده است دستگاه را متوقف کنید.
آمریکانو (Americano (Long Black
آمریکانو که جدیدا به آن Long Black می گویند ترکیب آب داغ و یک شات اسپرسوی گرفته شده روی آب داغ است. طرز تهیه آمریکانو به این صورت است:
2/3 یک فنجان را با آب داغ پر کنید و روی آب داغ یک شات اسپرسو بریزید.
توصیه باریستا: حتما فیلتر دستگاه را قبل از درست کردن آمریکانو بشویید تا ذرات به جای مانده از آسیاب در قهوه شما شناور نمانند.
کافه لاته Caffè Latte
کافه لاته یکی از نوشیدنی های قهوه بر پایه اسپرسو است که شیر بخار داده شده و کف به آن اضافه می شود. این قهوه به خاطر شیر موجود در آن نسبت به اسپرسو طعم شیرین تری دارد و به این شکل درست می شود:
یک شات اسپرسو بگیرید و داخل لیوان تامبلر بریزید، به آن شیر بخار داده شده اضافه کنید و به ضخامت یک سانتیمتر روی شیر کف بریزید. در آمریکا لاته را به جای فنجان در لیوان تامبلر سرو می نمایند.
کاپوچینو Cappuccino
قهوه کاپوچینو مشابه لاته است اما با یک تفاوت مهم؛ کاپوچینو کف بیشتری دارد و روی آن کف شکلات پودر شده ریخته می شود. علاوه بر این کاپوچینو حتما داخل فنجان سرو می شود.
یک شات اسپرسو بگیرید و داخل فنجان بریزید. شیر بخار داده شده را به آن اضافه کنید. روی شیر 2 تا 3 سانتی متر کف بریزید و در آخر روی کاپوچینو شکلات رنده شده بپاشید.
فلت وایت Flat White
فلت وایت نوعی نوشیدنی قهوه است که اصالت آن به نیوزلند برمی شود. روش درست کردن فلت وایت درست مشابه کاپوچینو است با این تفاوت که روی آن کف یا شکلات ندارد.
یک شات اسپرسو بگیرید و داخل فنجان بریزید. شیر بخار داده شده را بدون اضافه کردن کف روی آن، داخل فنجان بریزید.
پیکولو لاته Piccolo Latte
پیکولو لاته نوعی قهوه لاته در فنجان اسپرسو است، با طعم قوی اسپرسو که با اضافه کردن شیر بخار داده شده و کف micro foam ، ملایم شده است. دو روش برای تهیه پیکولو لاته وجود دارد: یکی با یک شات اسپرسو و دیگری با یک شات ریستِرِتو.
یک شات اسپرسو یا یک شات ریسترتو داخل فنجان اسپرسو بریزید. روی آن شیر بخار داده شده و اندازهی کف اضافه کنید.
موکا Mocha
موکا ترکیبی از کاپوچینو و هات چاکلت است. برای درست کردن موکا پودر شکلات با یک شات اسپرسو ترکیب شده، سپس به آن شیر بخار داده شده و کف اضافه می شود.
یک شات اسپرسو بگیرید و داخل فنجان بریزید. یک قاشق پودر شکلات به اسپرسو اضافه کنید و هم بزنید. شیر بخار داده شده را اضافه نموده و روی آن 2 تا 3 سانتی متر کف بریزید. روی کف، اندازهی پودر شکلات بپاشید.
آفوگاتو Affogatto
آفوگاتو یک دسر بسیار ساده بر پایه اسپرسو است که در فصل تابستان و بعد از شام سرو می شود. برای درست کردن آفوگاتو کافیست یک اسکوپ بزرگ بستنی وانیلی را داخل یک اسپرسوی سینگل یا دابل شات بیاندازید.
یک اسکوپ بستنی وانیلی داخل لیوان تامبلر بیاندازید و روی آن یک شات سینگل یا دابل اسپرسو بریزید.
منبع: کتاب کاله