کدام مواد غذایی برای سلامت مغز مضر است؟

به گزارش سفر به هند، تمام بخش های بدن تحت تاثیر تغذیه قرار می گیرند، یکی از این قسمت ها مغز است که در این مطلب خوراکی های مضر برای مغز به شما معرفی می شوند.با ما همراه باشید.

کدام مواد غذایی برای سلامت مغز مضر است؟

غذاهای مضر برای مغز و اعصاب

حتما شما هم بارها و بارها در خصوص غذاهای افزایش دهنده قدرت مغز همچون توت ها و ماهی سالمون شنیده اید. اینگونه خوراکی ها می تواند حافظه شما را حفظ کند و ذهنی قوی و قدرتمند در اختیارتان بگذارد. خوب حالا سوال اینجاست که چه غذاهایی می تواند بر روی قدرت مغز تاثیر منفی داشته باشد و منجر به بیماری هایی همچون آلزایمر شود؟
شیرین نماینده های مصنوعی
دیوید پرموتر، متخصص مغز و اعصاب در این باره می گوید: هر کسی در دنیای امروزی در خصوص گلوتن، کربوهیدرات و شکر صحبت می کند اما باید توجه بیشتری به شیرین نماینده های مصنوعی هم داشته باشیم.

سال گذشته گروهی از محققان، مطالعه ای را انجام دادند. این مطالعه نشان می دهد زمانی که افراد شیرین نماینده های بدون کالری را مصرف می نمایند، باکتری های درون روده به گونه ای تغییر پیدا می کند که راه را برای ایجاد دیابت نوع 2 هموار می سازد. اگر به بیماری دیابت مبتلا شوید، 4 برابر بیشتر از سایر زمان ها خطر ابتلا به بیماری های شناختی همچون آلزایمر در شما وجود خواهد داشت.

علت این موضوع بسیار ساده است. دیابت باعث می شود کمتر از قبل به انسولین حساس شوید، بنابراین سطح قند خون افزایش پیدا می کند و همین امر خطر ابتلا به بیماری های انحطاط مغز را افزایش می دهد. با کمال تعجب، افرادی که شیرین نماینده مصنوعی مصرف می نمایند بیشتر از سایر افراد در معرض توسعه دیابت قرار دارند.

ماهی های سرشار از جیوه
گیل سالتز استادیار بالینی روانپزشکی در بیمارستان نیویورک در این باره می گوید: دوست ندارم یک غذا را به عنوان یک ماده بد معرفی کنم. هر چیزی اگر به صورت متعادل مصرف شود بی ضرر خواهد بود اما یک استثنا در این باره وجود دارد و آن هم جیوه است. جیوه بیشتر در ماهی یافت می شود.

اگر ماهی بزرگ باشد نشان می دهد که بیشتر در آب زندگی نموده است و جیوه بیشتری در بدن خود دارد.بیشتر افراد فکر می نمایند که جیوه تنها بر روی سیستم شناختی انسان تاثیر می گذارد اما این ماده بر روی مخچه هم اثر گذار است (مخچه بخشی از مغز انسان است که تعادل، هماهنگی و بینایی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد).

من خودم در خصوص مصرف جیوه بسیار حساس هستم و میزان مصرفی خود را کنترل می کنم. اگرچه از تن ماهی استفاده می کنم ولی بیشتر از یکبار در هفته از آن مصرف نمی کنم.

دوست دارید کمتر در معرض جیوه موجود در ماهی قرار بگیرید؟
توصیه های زیر را دنبال کنید:

از مصرف ماهی هایی همچون کوسه، شمشیر ماهی، کاشی ماهی خودداری کنید. این ماهی ها حاوی سطح بالایی از جیوه هستند.

340 گرم در هفته از انواع ماهی هایی بهره ببرید که سطح جیوه بسیار پایینی دارند. مثلا می توانید از میگو، ماهی تن و قزل آلا بهره ببرید.

مصرف ماهی تن سفید را به 170 گرم در هفته محدود کنید.

بیسکویت آماده
دکتر سوزان آلبرز ، روانشناس بالینی در کلینیک کلیولند در این باره می گوید: من خودم از مصرف بیسکویت های آماده یا خمیر پیتزای آماده خودداری می کنم. اغلب اوقات، اسید های چرب ترانس برای فراوری این ترکیبات مورد استفاده قرار می گیرد.

اگرچه بیشتر اسید های چرب ترانس ممنوع بوده یا حذف می شود، اما هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد. این اسیدها موجب کوچک شدن مغز، التهاب و ایجاد اختلال در سیستم انتقال عصبی می شود.

مطالعات اجرا شده نشان می دهد که این اسیدها می تواند آسیب بسیار جدی به مغز وارد کند.

نوشیدنی های شیرین
دکتر سندرا آموت، عصب شناس و نویسنده در این باره می گوید: من از خوردن نوشیدنی های شیرین اجتناب می کنم زیرا سیستم تنظیم نماینده مغز نمی تواند از عهده کالری های موجود در آن برآید.

سلول های عصبی در هیپوتالاموس به طور معمول نمی تواند کالری مصرف شده را با انرژی سوزانده شده به وسیله ورزش مطابقت دهد. شواهد نشان می دهد که نوشیدنی های شیرین گرسنگی را همچون غذاهای جامد کاهش نمی دهد. به همین دلیل میزان بیشتری از این نوشیدنی ها مصرف می شود.

از آنجایی که بیشتر افراد از سیگنال های گرسنگی و سیری خود به عنوان راهنمای خوردن استفاده می نمایند، به سیستمی که بتواند به درستی کار کند احتیاج خواهند داشت.

برای یاری به انجام اینکار، می توان غذاهای کامل مصرف کرد، تمرینات ورزشی انجام داد و از خوردن موادی همچون نوشابه صرف نظر کرد.

گلوتن
دکتر کلی بروگان روانپزشک معروف در این باره می گوید: بعد از مرور و آنالیز کامل ادبیات پزشکی ، از جمله موارد موجود در یک رژیم غذایی بدون گلوتن ، این توصیه ها را در تمرینات عملی خود به کار بردم. بعد از به کارگیری این توصیه ها، شاهد بهبود بیماران خود بودم.

گلوتن در غذاهای مدرن بسیاری وجود دارد. برای بیشتر افراد، استفاده از محصولاتی که دارای گلوتن هستند ممکن نیست.

به همین دلیل پایبند بودن به غذاهای طبیعی و کامل همچون گوشت، تخم مرغ، سبزیجات، میوه ها، آجیل ها، دانه ها و روغن ها می تواند مسائل مرتبط با سلامتی را از بین ببرد.

غذاهای فرآوری شده
دکتر دیانا پورویس، مدیر استراتژی و برنامه در دانشگاه تگزاس در این باره می گوید: به نظر من، بهتر است از خوردن غذاهای فرآوری شده همچون فست فودها و نوشابه اجتناب شود. این غذاها اغلب حاوی چربی های ترانس هستند که برای قلب و مغز انسان مضر است.

بعلاوه مقادیر زیادی شکر و سایر مواد تشکیل دهنده مصنوعی در این غذاها یافت می شود.

زمانی که غذاهای فرآوری شده به صورت منظم مصرف می شود، می تواند جایگزین غذاهای واقعی شود که مواد مغذی مفید را برای مغز فراهم می کند. این غذاها(غذاهای فرآوری شده) می تواند باعث ایجاد چاقی و التهاب شود و برای مغز بسیار مضر باشد.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون
انتشار: 15 آبان 1400 بروزرسانی: 15 آبان 1400 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 1205

به "کدام مواد غذایی برای سلامت مغز مضر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام مواد غذایی برای سلامت مغز مضر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید