چرا مصرف غذاهای تند باعث تعریق می شود؟

به گزارش سفر به هند، با خوردن فلفل، لب هایت می سوزد، زبانت آتش می گیرد و غشاهای مخاطی که از ریه ها در برابر تهدید محافظت می کنند، آبریزش بینی شما را تحریک می کنند. با خوردن فلفل، رگ های خونی منبسط می شوند و بدن شما احساس می کند که در حال آتش گرفتن است بنابراین برای کمک به خنک شدن بدن، تعریق آغاز می شود.

چرا مصرف غذاهای تند باعث تعریق می شود؟

به گزارش ایسنا به نقل از هلث، مهم نیست که اندازه دمای غذای شما چقدر باشد زیرا همچنان این ادویه بدون اینکه به دمای غذا مرتبط باشد می تواند باعث تعریق شما شود. بر اساس گفته آموزش علوم فیشر آمریکا، علت تندی غذا به درجه حرارت گرمای آن نیست. تندی در غذای ما به علت کپسایسین است، ماده ای که به فلفل تندی می دهد.

سطح تندی یک غذا بر اساس اندازه تحریک واکنش ما به کپسایسین اندازه گیری می شود، این اندازه گیری واحد حرارتی اسکویل (SHU) نامیده می شود. بر اساس این واحد اندازه گیری، فلفل دلمه ای نمره صفر، فلفل موزی می تواند 900 باشد و هالاپینو (هالاپینو یا هالوپینو یکی از انواع فلفل های تند بومی مکزیک است که کوچک بوده و به رنگ سبز یا قرمز دیده می شود) می تواند تا 10هزار برسد. هابانرو یا فلفل هندی 350هزار و فلفل ترینیداد اسکورپین همچنین اسپری فلفل می توانند به محدوده دو میلیون برسند و کپسایسین خالص (بر اساس ارقام منتشرشده انجمن شیمی آمریکا) 16 میلیون است. بنابراین اگر علت تعریق ما دما نیست، چه چیزی در غذای تند وجود دارد که با خوردن آن عرق می ریزیم؟

دهان ما گیرنده های TRPV1 دارد که گرما را تشخیص می دهد و ما را از خوردن غذاهای خیلی گرم باز می دارد. کپسایسین این گیرنده های TRPV1 را تحریک می کند و سیگنالی به مغز می فرستد مبنی بر اینکه ما در حال خوردن چیزی داغ و خطرناک هستیم. مغز با ارسال یک احساس سوزش به آن قسمت از دهان ما پاسخ می دهد سپس بدن همان طور که باید به دمای گرم واکنش نشان دهد، تعریق را آغاز می کند همچنین ممکن است متوجه شوید که هنگام خوردن غذاهای تند احساس عجله دارید به این علت که بدن شما کپسایسین را به عنوان یک تهدید اشتباه تعبیر می کند، بنابراین هم دوپامین و هم آدرنالین را به عنوان پاسخ ترشح می کند.

کپسایسین کاملا در دستگاه گوارش ما تجزیه نمی شود، بنابراین وقتی در حال خروج از سیستم بدن باشد، همان سوزش را احساس خواهید کرد. به گفته انجمن شیمی آمریکا، اگر تندی غذا شما را تحت تاثیر قرار داد، از مصرف آب اجتناب کنید که شعله بیشتری به آتش می افزاید. در عوض شیر بنوشید یا بستنی یا پنیر بخورید. کازئین موجود در این محصولات لبنی به دور کپسایسین می پیچد و به حذف آن از زبان شما کمک می کنند.

اگر بتوانید گرما را تحمل و عرق کنید، غذاهای تند فواید زیادی برای سلامتی دارند. طبق نتایج مطالعه ای در سال 2011 که در نشریه Physiology & Behavior منتشر شد، افزودن فلفل قرمز به غذا می تواند اندازه کالری سوزی در روز را افزایش دهد. اگر معمولا غذای ملایم تری می خورید، فلفل قرمز می تواند هوس شما را برای غذاهای چرب، شور و شیرین کاهش دهد. با این حال، جوانه های چشایی (یا پرزهای چشایی حاوی سلول های گیرنده مزه هستند که به سلول های چشایی نیز معروف هستند)، شما می توانند تحمل غذاهای تند را ایجاد کنند، بنابراین این هوس کشنده فقط برای مدت کوتاهی دوام می آورد.

نتایج بررسی سیستماتیک سال 2012 که در نشریه Appetite منتشر شد، نشان داد که افزودن تندی قابل توجه به وعده های غذایی می تواند به شما کمک کند تا 50 کالری اضافی در روز بسوزانید. این مورد می تواند به کاهش وزن پنج پوندی فقط طی یک سال اضافه شود. مصرف غذاهای تند همچنین می تواند چربی شکم را کاهش دهد و به کاهش اشتها کمک کند. در این مطالعه آمده است که این اثرات تا حدی به علت نحوه تحریک گیرنده TRPV1 کپسایسین است.

مطالعه دیگری در سال 2017 که نتایج آن در PLOS One منتشر شد به بررسی مصرف فلفل قرمز تند و مرگ و میر در میان بیش از 16هزار نفر در ایالات متحده پرداخت. افرادی که به طور منظم غذاهای تند مصرف می کردند، 13 درصد کاهش مرگ و میر به هر علتی داشتند.

محققان همچنین خاطرنشان کردند که فعال سازی گیرنده های TRPV1 از طریق کپسایسین از طریق افزایش مصرف انرژی و تاثیر بر چربی های خون، بر چاقی تاثیر می گذارد. بر اساس بررسی اجرا شده در سال 2016 در تحقیقات ضد سرطان، کپسایسین موجود در غذاهای تند می تواند از سلول های ما در برابر سرطان محافظت، رشد سرطان را متوقف و با بدخیمی و متاستاز سرطان تداخل ایجاد کند.

منبع: فرارو
انتشار: 26 تیر 1402 بروزرسانی: 26 تیر 1402 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 1625

به "چرا مصرف غذاهای تند باعث تعریق می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا مصرف غذاهای تند باعث تعریق می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید