انواع پنیر صبحانه را می شناسید؟

به گزارش سفر به هند، انواع پنیر صبحانه در طعم ها و شکل های مختلف در سراسر دنیا فراوری می شوند و هرکدام هواداران خاص خودشان را دارند. تهیه پنیر یکی از برترین رویدادهای تاریخ غذا محسوب می گردد. به احتمال زیاد وقتی دامدار متبحری تصمیم گرفت مقداری شیر تازه را در کیسه ساخته شده از معده گوسفند نگهداری کند، بعد از مدتی با تکه های شیر بریده شده داخل آب پنیر رو به رو شد که در اثر فعالیت باکتری های موجود در معده حیوان، به پنیر تبدیل شده بود.

انواع پنیر صبحانه را می شناسید؟

این ماده غذایی پرطرفدار با افزودن اسید یا باکتری به شیر حیوانات مختلف و پردازش بخش های جامدشده شیر، فراوری می گردد. تغذیه و طعم پنیر به نحوه فراوری و نوع شیر مصرفی بستگی دارد. در ادامه می خواهیم انواع پنیر صبحانه را به شما معرفی کنیم.

انواع پنیر صبحانه: پنیر فتا

در اولین بخش از انواع پنیر صبحانه، به معرفی پنیر فتا می پردازیم. فتا یک پنیر سفید، نرم و شور بوده و خاستگاه آن کشور یونان است. این نوع پنیر به طور معمول از شیر گوسفند یا بز فراوری می گردد. شیر گوسفند طعم ملایم و تندی به فتا می بخشد، درحالی که فتا بز ملایم تر است. فتا، مانند تمام لبنیات پرچرب، حاوی اسید لینولئیک مزدوج (CLA) است که با کاهش چربی و بهبود عملکرد بدن همراه است. برای افزودن پنیر فتا به رژیم غذایی خود، سعی کنید علاوه بر وعده صبحانه، آن را روی سالاد بریزید یا به تخم مرغ اضافه و میل کنید.

انواع پنیر صبحانه: پنیر ماسکارپونه

یک پنیر خامه ای ایتالیایی ست که با افزودن بعضی مواد اسیدی مانند آب لیمو، سرکه یا اسید سیتریک، منعقد می گردد. این ماده به عنوان یک محصول غذایی سنتی منطقه ای شناخته می گردد. ماسکارپونه به رنگ سفید شیری ست و به راحتی پخش می گردد. این پنیر در غذاهای مختلف منطقه لومباردی ایتالیا مورد استفاده قرار می گیرد و در آن جا به عنوان یک غذای خاص شناخته می گردد.

پنیر ماسکارپونه یکی از مواد اصلی یک دسر مدرن ایتالیایی ست که به نام تیرامیسو شناخته می گردد. از ماسکارپونه در دستورهای تهیه کیک پنیر هم استفاده می گردد؛ بعضی هم آن را در بین انواع پنیر صبحانه قرار می دهند.

انواع پنیر صبحانه: پنیر لبنه

در سومین بخش از انواع پنیر صبحانه، می رویم به سراغ پنیری که با آن خیلی آشنا هستید. لبنه یک پنیر نرم بوده و از لحاظ بافت و شکل ظاهری شبیه پنیر خامه ای ست. این پنیر از ماست صاف شده تهیه می گردد و در غذاهای خاورمیانه بسیار محبوب است. پنیر لبنه حدود نیمی از چربی و کالری پنیر خامه ای را داراست و این ویژگی، آن را به یک گزینه سالم تبدیل نموده است.

اگرچه لبنه به طور سنتی از ماست شیر گاو تهیه می گردد، اما می توان بعضی از ماست های غیر لبنی مانند ماست نارگیل و سویا را به لبنه تبدیل کرد. این پنیر را می توان در وعده صبحانه، به عنوان میان وعده در کنار میوه یا به جای خامه ترش یا شیر برای پخت بعضی غذاها استفاده کرد.

یکی از مورد استفاده ترین انواع پنیر صبحانه ایرانی، همین پنیر است.

انواع پنیر صبحانه: پنیر لیقوان

پنیر لیقوان که یک پنیر مشهور ایرانی بوده و نام خود را از یک روستای کوچک در منطقه آذربایجان گرفته، از محبوب ترین انواع پنیر صبحانه ایرانی ست. پنیر لیقوان بیشتر در وعده صبحانه مصرف می گردد. این پنیر که طعمی شور و بافتی حفره دار دارد، در گذشته به صورت سنتی و از شیر گوسفند غیرپاستوریزه تهیه می شد.

اما امروزه فراوری آن بهداشتی و مکانیزه شده است و حتی بعضی از انواع آن با شیر گاو هم تهیه می گردد. در تهیه پنیر لیقوان از باکتری های پروبیوتیک استفاده می گردد؛ در نتیجه برای اشخاصی که با مسائل گوارشی و هاضمه یا ضعف سیستم ایمنی دست به گریبان هستند، یک ماده غذایی مفید خواهد بود.

انواع پنیر صبحانه: پنیر لاکتیکی

یکی دیگر از انواع پنیر صبحانه ایرانی که محبوبیت روزافزونی پیدا نموده، پنیر لاکتیکی ست. سری پنیرهای لاکتیکی عمدتا به عملکرد باکتری هایی که لاکتوز شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می نمایند، متکی هستند. وقتی اسیدیته شیر به مقدار کافی بالا رود، شیر حتی بدون استفاده از مایه (نه مایع) پنیر منعقد می گردد. بسته به مقدار تخلیه و خشک شدن در فرآیند اولیه، پنیرهایی بسیار مرطوب تا پنیرهایی کوچک و تا حدودی خشک می توانند فراوری شوند.

پنیر لاکتیکی دارای بافتی اسفنجی و نیمه سخت بوده که به شدت خوش خوراک است. این پنیر اسفنجی، علاوه بر داشتن خواصی که سایر پنیرها دارند، از نظر ویتامین A و املاح معدنی بسیار غنی ست. علت این موضوع، استفاده از باکتری های لاکتیکی جهت تخمیر شیر است.

انواع پنیر صبحانه: پنیر خامه ای

در آخرین بخش از معرفی انواع پنیر صبحانه، می رویم سراغ پنیری که برای کالری دوستان به شدت محبوب و دوست داشتنی ست. از نام این پنیر معین است که چربی بالایی دارد، در نتیجه بهتر است محدود و به مقدار باشد. پنیر خامه ای بافتی نرم، کره مانند و طعم خامه ای دارد که از اضافه کردن خامه به شیر ایجاد می گردد.

پنیر خامه ای کم نمک یا بی نمک است و معمولا برای صبحانه یا تهیه انواع دسر مصرف می گردد. این پنیر اولین بار در قرن 18 میلادی در آمریکا فراوری شد و در حال حاضر پنیر فیلادلفیا معروف ترین پنیر خامه ای دنیاست که برای تهیه دسرهایی مانند تیرامیسو و چیزکیک مورد استفاده قرار می گیرد.

خوشمزه ترین انواع پنیر صبحانه ایرانی کدام ها هستند؟

از بین انواع پنیر صبحانه ای که به شما معرفی کردیم، بعضی از آن ها در سفره های ایرانی بیشتر دیده می گردد. این پنیرها عبارتند از: پنیر لبنه، لیقوان و لاکتیکی. از آن جایی که پنیرهای لیقوان و لاکتیکی جزو پنیرهای سنتی کشور خودمان محسوب می شوند، نزدیکی بیشتری به طبع ایرانیان دارد.

ازهمین رو گرچه تمامی انواع پنیر صبحانه معرفی شده در این مقاله خوشمزه و لذیذ اند، اما پیش بینی می گردد که پنیرهای لبنه، لیقوان و لاکتیکی، جزو انتخاب های اول از بین انواع پنیر صبحانه ایرانی به شمار روند. شما می توانید برای خرید پنیر از اینجا اقدام کنید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 19 بهمن 1403 بروزرسانی: 19 بهمن 1403 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 1758

به "انواع پنیر صبحانه را می شناسید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع پنیر صبحانه را می شناسید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید