طرز تهیه فالوده شیرازی ، دسری برای نجات از روزهای گرم تابستان
به گزارش سفر به هند، شاید به این موضوع فکر کنید که درست کردن فالوده امری سخت است و در خانه امکان پذیر نمی باشد، اما باید گفت که این طور نیست و طرز تهیه فالوده شیرازی بسیار ساده و راحت است. در این مقاله قرار است روش های ساده ای را برای تهیه فالوده بیان کنیم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا نحوه تهیه فالوده شیرازی را یاد بگیرید و در خانه آن را آماده کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
طرز تهیه فالوده شیرازی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 90 دقیقه |
اندازه سختی | کم |
اندازه کالری در هر 100 گرم | 70 کیلوکالری |
فالوده شیرازی خانگی
فالوده یکی از خوشمزه ترین دسرهای ایرانی است که از زمان های قدیم در بین افراد بسیار محبوب بوده است. اصالت این دسر به شهر شیراز در استان فارس باز می گردد، اما کرمان نیز به فالوده هایی که دارد، معروف است. حال، در ادامه با ما همراه شوید تا نحوه تهیه فالوده شیراز را با هم بخوانیم:
مواد اولیه برای تهیه فالوده شیرازی خوشمزه
در جدول زیر مواد اولیه برای تهیه فالوده شیرازی قید شده است. شما می توانید این مواد را با هزینه معقولی تهیه نموده و خودتان در خانه فالوده را آماده کنید. با این اندازه از مواد اولیه می توانید فالوده را برای 4 نفر تهیه کنید البته امکان تغییر میزان ها بر حسب نفرات نیز وجود دارد.
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
نشاسته | 300 گرم |
گلاب | 4/1 لیوان |
شکر | 1 پیمانه |
آبلیمو | به اندازه لازم |
آب | 4 لیوان |
شربت آلبالو | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه فالوده شیرازی
نحوه تهیه فالوده شیرازی به صورت مرحله به مرحله در ادامه آمده است:
- مرحله اول: اولین قدم برای طرز تهیه فالوده شیرازی، تهیه محلول آب و شکر است. برای انجام این کار باید یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس 2 لیوان آب را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا به جوش آید.
- مرحله دوم: بعد از به جوش آمدن آب، شکر را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در آب حل گردد. بعد از حل شدن شکر، زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا محلول روی حرارت ملایم به قوام برسد.
- مرحله سوم: بعد از این که محلول کمی به قوام رسید، نوبت اضافه کردن گلاب به آن است. بعد از اضافه کردن گلاب مجددا شربت را هم بزنید و بگذارید تا به جوش آید و زمانی که به این مرحله رسید، زیر آن را خاموش کنید و بذارید تا خنک گردد.
- مرحله چهارم: در ادامه شربت را در یک کاسه بریزید و آن را در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند. بعد از گذشت چند ساعت به کاسه سر بزنید و اگر کاملا یخ زده بود، آن را از فریزر خارج کنید.
- مرحله پنجم: حالا مواد یخ زده را از کاسه خارج کنید و آن را در مخلوط کن یا غذا ساز بریزید و اجازه دهید تا چند دقیقه میکس گردد تا به حالت پودری برسد. سپس مجددا مواد یخ زده پودری را درون کاسه بریزید و درون فریزر قرار دهید.
- مرحله ششم: حالا 2 لیوان به جای مانده آب از مواد اولیه را مجددا درون قابلمه بریزید و نشاسته را نیز درون آن بریزید و حل کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مداوم هم بزنید.
- مرحله هفتم: همزدن نشاسته را تا جایی ادامه دهید که اندازه آب اضافه تبخیر گردد و نشاسته به یک غلظت مناسب برسد. غلظت نشاسته باید به حدی برسد که حالت کشداری ایجاد گردد.
- مرحله هشتم: بعد از این که غلظت نشاسته به حد مطلوب رسید، باید در یک کاسه چند تکه یخ بریزید. سپس یک آبکش با میزان مناسب را انتخاب کنید و نشاسته را درون آبکش بریزید و فشار دهید.
- مرحله نهم: زمانی که نشاسته را از سوراخ های آبکش رد کردید، به صورت رشته های باریک و نازک در می آیند. بعد از این که تمام نشاسته ها به حالت رشته ای در کاسه جمع آوری شد، با یاری یک قاشق آن را آرام آرام زیر و رو کنید تا به طور کامل سفت نشوند و حالت انعطاف پذیری داشته باشند.
- مرحله دهم: در نهایت ظرف پخ پودر شده را از فریزر خارج کنید و رشته های نشاسته را از طرف یخ به یخ پودر شده منتقل کنید. در ادامه رشته ها را به خوبی با یخ مخلوط کنید تا منسجم شوند.
- مرحله یازدهم: فالوده شیرازی شما به همین سادگی آماده است و می توانید آن را در ظرف دلخواهتان سرو کنید. معمولا برای طعم دادن به فالوده از آبلیمو یا شربت آلبالو استفاده می نمایند که به حسب علاقه خود می توانید فالوده را با هرکدام از این موارد سرو نموده و نوش جان کنید.
طرز تهیه فالوده شیرازی با رشته آماده
درست کردن فالوده شیرازی در کل کار راحتی است اما آماده کردن رشته های فالوده ممکن است تا کمی زمان بر باشد. اگر فرصت کافی برای انجام این کار را ندارید، می توانید از رشته آماده برای درست کردن فالوده شیرازی بهره ببرید. در ادامه به روش درست کردن فالوده شیرازی به یاری رشته آماده اشاره نموده ایم:
- مرحله اول: اولین بخش کار شما برای درست کردن فالوده شیرازی با رشته آماده مانند روش قبل، درست کردن و تهیه شربت فالوده است. برای تهیه شربت مطابق با روش قبل باید در یک کاسه مناسب آب ولرم بریزید و بعد شکر و گلاب را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. در ادامه شربت آماده شده را در یک ظرف درب دار بریزید و در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند.
- مرحله دوم: در مرحله دوم باید به سراغ آماده سازی رشته ها بروید. برای انجام این کار در یک قابلمه مناسب به اندازه کافی آب بریزید و بگذارید تا به جوش آید. در ادامه باید رشته های نیمه آماده را درون قابلمه بریزید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا کاملا نرم شوند.
- مرحله سوم: بعد از گذشت مدت زمان لازم، رشته ها را درون آبکش بریزید و بلافاصله درون ظرف یخ بریزید و خوب به هم بزنید تا رشته ها سفید و سفت شوند. بهتر است تا این کار را به مدت 10 دقیقه انجام دهید تا رشته ها کاملا منجسم شوند و بعلاوه به یاری یخ خنک شوند.
- مرحله چهارم: فالوده شما آماده است و می توانید بعد از این که خنک شد، آن را درون کاسه ریخته و با شربت دلخواه خود سرو نموده و نوش جان کنید. اگر از هواداران و علاقمندان فالوده شیرازی هستید احتمالا طرز تهیه بستنی سنتی نیز برای شما جالب باشد. دستور تهیه این مدل بستنی نیز بسیار ساده است و طعم واقعا خوبی دارد.
طرز تهیه فالوده شیرازی زعفرانی
درست کردن فالوده به همراه زعفران سبب ایجاد طعم بی نظیری در فالوده می گردد. برای این که فالوده شما طعم زعفرانی داشته باشد، می توانید آن را با شربت زعفران سرو کنید و هم این که می توانید در درست کردن رشته های فالوده از زعفران بهره ببرید.
اگر بخواهید تا رشته فالوده شما زعفرانی باشد باید به روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: اندازهی زعفران را به همراه آب جوشیده و گرم مخلوط کنید و بگذارید تا به خوبی دم بکشد و رنگ بگیرد.
- مرحله دوم: حالا در یک کاسه مناسب آب گرم شده را به همراه شکر و گلاب مخلوط کنید و اجازه دهید تا شکر به طور کامل حل گردد.
- مرحله سوم: در ادامه زعفران را به محتویات درون کاسه اضافه کنید و همزدن را ادامه دهید تا جایی که رنگ زعفران در تمام مواد پخش گردد. در ادامه شربت آماده شده را درون یک کاسه ریخته و در فریزر قرار دهید.
بقیه مراحل مانند آنچه که در دستور اصلی گفتیم است. اگر فرصت کافی داشتید می توانید رشته ها را خودتان آماده کنید و در غیر اینصورت از رشته آماده بهره ببرید.
طرز تهیه فالوده با نودل چینی
به عنوان آخرین روش قرار است به طرز تهیه فالوده به یاری نودل چینی بپردازیم. این روش نیز مانند سایر روش هایی که بیان کردیم بسیار ساده است و در انتهای می توانید یک فالوده خوشمزه داشته باشید.
- مرحله اول: اولین قدم شما مانند سایر روش ها درست کردن شهد یا شربت فالوده و قرار دادن آن در فریزر است.
- مرحله دوم: در ادامه باید در یک قابلمه به اندازه کافی آب بریزید و بعد از این که به جوش آمد نودل ها را داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا به مدت 15 دقیقه درون آب جوش بمانند و کاملا نرم شوند.
- مرحله سوم: بعد از این که نودل نرم شد، آن ها را داخل آبکش ریخته و با آب سرد بشویید و بگذارید تا آب اضافه آن ها گرفته گردد.
- مرحله چهارم: در نهایت نودل ها را در ظرف دلخواه خود سرو نموده و با شهدی که آماده کردید مخلوط کنید و با شربت دلخواه خود سرو نموده و نوش جان کنید.
از شیراز تا همه جای ایران، فالوده شیرازی با شما است…
شما می توانید برترین فالوده شیرازی در شیراز را میل کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید. بنابراین، اگر روزی قصد سفر به شیراز را داشتید حتما این دسر را امتحان کنید. اگر هم ساکن شیراز هستید و می خواهید فالوده اصیل شهرتان را میل کنید، برترین شیرینی فروشی آنلاین شیراز را بشناسید تا بتوانید فالوده اصل را از آنجا سفارش دهید.
اگر در سایر شهرهای ایران هستید نیز، یا این دسر خوشمزه را خودتان درست کنید یا با سفارش آنلاین شیرینی از خبرنگاران آن را سفارش دهید. مطمئنا اگر از سفارش آنلاین خبرنگاران بهره ببرید، فالوده شما در مدت زمان کوتاه تری به دستتان می رسد.
منبع: اسنپ فود