طرز تهیه شیرینی دانمارکی در توستر، تصویری و مرحله به مرحله
به گزارش سفر به هند، شیرینی دانمارکی از پرطرفدارترین شیرینی های ایرانی است که آن را مناسب پذیرایی در هر میهمانی می دانند. با وجود قرارگیری آن در دسته شیرینی های خشک، کمتر کسی را می توان دید که به آن دست رد بزند. عطر و طعم این شیرینی تازه و خوشمزه هر کسی را ناخودآگاه به هوس می اندازد تا آن را در منزل درست کند. این شیرینی کلاسیک به روش های مختلفی بدون احتیاج به فر تهیه می گردد. در مطالب قبلی طرز تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه در فر را کامل آنالیز نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. در این مطلب طرز تهیه شیرینی دانمارکی در توستر را به صورت تصویری و مرحله به مرحله برایتان خواهیم گفت تا برای خود و عزیزان تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی در توستر
- آرد سفید 800 گرم
- کره 300 گرم
- روغن مایع 60 گرم
- تخم مرغ دو عدد
- آب یک لیوان
- شیر نصف پیمانه
- خمیرمایه دو قاشق غذاخوری
- وانیل به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه کرم شیرینی
- آرد سه قاشق غذاخوری
- شکر یک سوم پیمانه
- آب یک سوم پیمانه
- وانیل به میزان لازم
مواد لازم برای رومال
- تخم مرغ یک عدد
- وانیل یک قاشق چای خوری
- کنجد به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی دانمارکی در توستر
1. تخم مرغ، شکر و وانیل را مخلوط کنید
شیرینی دانمارکی یکی از خوشمزه ترین شیرینی هایی است که به راحتی می توان در منزل آن را با توستر درست کرد. برای پیش بردن مراحل تهیه این شیرینی باید مواد لازم را برای هم دما شدن با محیط از 30 دقیقه قبل بیرون قرار دهید. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی در توستر باید به سراغ خمیر آن بروید. تخم مرغ، شکر و وانیل را داخل کاسه بریزید. آن ها را با یاری هم زن برای پنج تا شش دقیقه هم بزنید تا یک دست شوند. حال خمیرمایه، یک قاشق شکر و میزان شیر گفته شده را در یک کاسه هم بزنید تا خوب حل گردد. کاسه خمیرمایه را با یک حوله یا پلاستیک خوب بپوشانید. کاسه را برای 15 دقیقه در یک محیط گرم و تاریک قرار دهید تا آغاز به حباب زدن کند.
2. مایه خمیر و مخلوط تخم مرغ را ترکیب کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی در توستر باید ترکیب خمیرمایه را به همراه روغن مایع گفته شده به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید. مواد داخل کاسه را برای چند دقیقه با هم زن بزنید. آرد را در ظرفی جداگانه دو تا سه بار الک کنید تا سبک گردد. آرد الک شده را در چند مرحله داخل کاسه بریزید. مخلوط را با لیسک به آرامی هم بزنید. مراقب باشید تا مخلوط گلوله گلوله نگردد. در نهایت خمیر شیرینی دانمارکی تان باید نرم و لطیف باشد. دقت داشته باشید که خمیرتان نه تنها نباید شل یا سفت باشد بلکه به دست تان هم نباید بچسبد. ظرف خمیر را برای یک ساعت و نیم بپوشانید. برای استراحت خمیر باید آن را در یک محیط گرم بگذارید. از تهیه شیرینی مربایی با پیمانه برای پذیرایی از میهمان هایتان غافل نشوید.
3. خمیر را برش بزنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی در توستر ، بعد از دو برابر شدن حجم خمیر باید با دستان خود کمی آن را ورز بدهید. با این کار هوای میان بافت های خمیر خارج و یک دست می گردد. روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید. خمیر را روی آن قرار دهید. حال با یاری وردنه خمیر را به قطر نیم سانتی متر پهن کنید. تنها دقت داشته باشید که خمیر شیرینی خیلی نازک یا کلفت نباشد. خمیر را به صورت مستطیل پهن کنید. حال با یاری یک چاقوی تیز، خمیر را به صورت مربعی برش دهید. این کار را آن قدر تکرار کنید تا خمیر تمام گردد. شیرینی پنجره ای با نشاسته گندم از دیگر شیرینی هایی است که آن را برای میهمانی هایتان پیشنهاد می دهیم.
4. کرم شیرینی را آماده کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی با توستر باید به سراغ تهیه کرم آن بروید. شیر را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت بگذارید. تا گرم شدن شیر، شکر و آب را داخل یک کاسه مخلوط کنید. مخلوط شکر را داخل ظرف شیر داغ بریزید. اجازه دهید که مخلوط به جوش بیاید. مخلوط را آن قدر هم بزنید که شکر در آب و شیر حل گردد. آرد را الک کنید. سپس آرد الک شده را به مخلوط اضافه کنید. با سفت شدن ترکیب نسبت به حالت عادی خود، وانیل را هم اضافه کنید. با رسیدن به غلظت دلخواه، حرارت را خاموش کنید. کمی زمان دهید که خنک گردد. حال که صحبت از کرم شیرینی است می توانید طرز تهیه پیراشکی کرم دار را در کتاب کاله بخوانید.
5. کرم را داخل شیرینی بریزید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی در توستر باید کرم آماده شده را به صورت طولی در میان خمیرهای مربعی شکل قرار دهید. خمیرها را یکی یکی به آرامی رول کنید. از سویی دیگر می توان خیمر را پهن کرد. سپس کرم را روی آن پخش کنید. آن را رول کنید. در نهایت با یاری یک چاقوی تیز آن را به قطعات کوچک تر برش دهید. پیشنهاد ما به شما تهیه نون خامه ای در توستر برای جشن هایتان است.
6. شیرینی را در توستر بپزید
در ششمین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی در توستر باید سینی توستر را کمی چرب کنید. توستر را با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت پنج تا 10 دقیقه گرم کنید. شیرینی ها را به آرامی داخل سینی توستر بچینید. روی سینی را با حوله تمیز مجدد برای 30 دقیقه بپوشانید تا خوب استراحت کند. سپس روی شیرینی ها به دلخواه کنجد بپاشید. سپس رومال کنید. سینی را به همراه یک ظرف فلزی آب داخل توستر قرار دهید. ظرف آب از خشک شدن شیرینی جلوگیری می نماید. مدت زمان پخت شیرینی ها در توستر تنها 30 دقیقه است. گاهی شیرینی ها هنگام پخت در توستر می سوزند برای جلوگیری از این کار می توانید المنت های بالایی آن را با ورقه های آلومینیومی بپوشانید. از تهیه شیرینی زبان بدون فر هم غافل نشوید چراکه دستوری ساده دارد.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی دانمارکی در توستر
شیرینی دانمارکی یکی از برترین شیرینی ها برای پذیرایی در میهمانی ها به شمار میرود که می توانید به راحتی و همچون یک قناد حرفه ای آن را در منزل درست کنید. نکات تکمیلی گفته شده در ادامه پیش بردن مراحل آن را برایتان آسان تر خواهد نمود.
پخت شیرینی دانمارکی در فر
مراحل پخت آن شیرینی دانمارکی را علاوه بر توستر در فر هم می توان پیش برد. شما باید مراحل پخت را همچون بالا پیش ببرید. سپس فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد برای 15 دقیقه گرم کنید. داخل سینی توستر، کاغذ روغنی پهن کنید. شیرینی ها را داخل آن بچینید. سینی را برای 30 دقیقه داخل فر بگذارید تا شیرینی ها پخته شوند. استراحت شیرینی ها و رومال کردن آن ها همچون پخت شیرینی در توستر است.
استفاده از تابه دو طرفه برای پخت شیرینی دانمارکی
مراحل تهیه شیرینی دانماکی در تابه تفاوتی با توستر ندارد تنها باید کف تابه دوطرفه تان را کاغذ روغنی بیاندازید. سپس خمیرهای شیرینی را داخل آن بچینید. در تابه را با دم کنی مناسب خوب بپوشانید. یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید. تابه را روی شعله پخش کن با حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی و در مدت 30 دقیقه پخته شوند. از تهیه شیرینی خرمایی بدون فر برای میهمانی های بچه ها تان غافل نشوید.
تهیه کرم شیرینی با نشاسته
کرم شیرینی دانمارکی را می توانید با روش های متعددی درست کنید که یکی از آن ها را در دستور اصلی برایتان شرح داده ایم. در دستور دیگر می توانید نشاسته را هم به آن اضافه کنید. به این معنا که باید آرد را درون قابلمه مناسب بریزید. شیر سرد را به آرامی به آن اضافه کنید. شیر و آرد را با یاری چنگال داخل همان قابلمه هم بزنید تا آرد حل گردد. شکر را هم اضافه نموده و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. کرم را مدام هم بزنید تا به کف قابلمه نچسبد. در آخر که کرم کمی غلیظ شد وانیل و گلاب را هم اضافه کنید. کرم شیرینی تان باید کش دار باشد پس آن را درون یک کاسه بریزید. روی آن را با سلفون پوشانده و کنار بگذارید. در تهیه کرم شیرینی دانمارکی از انواع کاسترد با طعم های مختلف یا کرم پیراشکی هم می توانید بهره ببرید.
نگه داری شیرینی دانمارکی
نگه داری شیرینی دانمارکی همچون پخت آن بسیار مهم است چراکه باید طعم و بافت آن حفظ گردد. شیرینی ها را داخل یک ظرف دربسته در یخچال قرار دهید تا خشک نگردد. با گذاشتن شیرینی دانمارکی در معرض هوای آزاد، به مرور خشک شده و طعم آن تغییر خواهد نمود. برترین زمان مصرف این شیرینی کلاسیک و خوشمزه یک هفته تا 10 روز است. از خواندن مطلب طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی برای روزهای عیدتان غافل نشوید.
تزئین شیرینی دانمارکی
شاید گمان کنید شیرینی دانمارکی را نمی توان تزئین کرد اما برترین تزئین آن رومال کردن با زعفران و تخم مرغ است که ظاهرشان را مجذوب کننده و براق می نماید. برای روی شیرینی می توانید از کنجد، مغز تخمه آفتاب گردان، خرده پسته و بادام بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله