طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی

به گزارش سفر به هند، خاگینه مغزدار، نوعی دسر شیرین و مغذی است که به راحتی و بدون استفاده از فر تهیه می شود. خاگینه مغزدار را می توان به صورت کیکی درست کرد و به عنوان یک صبحانه یا عصرانه مقوی مورد استفاده قرار داد.

طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - خاگینه، یکی از دسر های ایرانی است که در شهر های مختلف ایران با سبک ها متفاوت و با مواد متنوع طبخ می گردد. ماده اصلی این خوراک، تخم مرغ است و غالبا مانند کیک شربتی و شیرینی شربتی، شهدی شیرین به آن افزوده می گردد. خاگینه در برخی از شهر ها با افزودن سبزیجات به تخم مرغ درست شده و معمولا به عنوان صبحانه و یا غذای اصلی سرو می گردد. انواع خاگینه عبارتند از: خاگینه ساده (خاگینه عسلی)، خاگینه گردو، خاگینه تبریزی، خاگینه قالبی و خاگینه کنجدی. در این مطلب به آموزش روش پخت خاگینه مغزدار کیکی می پردازیم.

خاگینه مغزدار با ترکیبی از مغز ها و ادویه ها پر می گردد. این خوراک شیرین در واقع نوعی دسر است که پس از غذای اصلی سرو می گردد و مواد تشکیل دهنده آن به قدری مقوی و مغذی هستند که مانند انواع کیک، می تواند به عنوان یک صبحانه یا عصرانه کامل مورد استفاده قرار گیرد.

طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی

مواد لازم برای تهیه شربت
آب1/2 پیمانه
شکر1 پیمانه
گلاب1/4 پیمانه
محلول زعفران 2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه شربت:

  1. آب را در قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
  2. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید و شکر در آن حل گردد.
  3. همین که شکر در آب حل شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گلاب و زعفران آب کرده را به آن اضافه کنید.
  4. پس از این که شربت از داغی افتاد، آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا سرد گردد.
مواد لازم برای تهیه مواد میانی
گردو 10 عدد
پودر گل محمدی1 قاشق مرباخوری
پودر دارچین1 قاشق مرباخوری
پودر هل1 قاشق چایخوری

دستور تهیه مواد میانی:

  1. مغز گردو را کمی بکوبید تا خرد گردد، ولی زیاد نرم نگردد و دندان گیر باشد.
  2. پودر گل سرخ، پودر هل و پودر دارچین را به گردو اضافه و با هم مخلوط کنید.
مواد لازم برای تهیه خاگینه
تخم مرغ4 عدد
ماست خامه ای یا چکیده شیرین4 قاشق غذاخوری
آرد5 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری
وانیل1 قاشق چایخوری

دستور تهیه خاگینه:

  1. تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب بشکنید، وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شوند.
  2. ماست و روغن مایع را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
  3. آرد سفید و بکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید. سپس به مواد اضافه کرده و با همزن دستی بزنید تا یکدست شده و غلظتی شبیه پیدا کند. اگر با این مقدار آرد، به غلظت مناسب نرسید کمی آرد اضافه کنید.
  4. کف یک تابه نچسب گرد به قطر 13 سانتی متر را چرب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد.

  5. وقتی تابه گرم شد، نیمی از مایه خاگینه را به طور یکنواخت در آن ریخته و درب تابه را ببندید تا روی خاگینه بسته گردد.
  6. درب تابه را بردارید و مواد میانی را به طور یکنواخت در سطح خاگینه پخش کنید. سپس بقیه مایه خاگینه را روی آن بریزید.
  7. درب تابه را ببندید و فرصت دهید تا روی خاگینه بسته شده و پشت آن طلایی گردد.
  8. خاگینه را برگردانید، درب تابه را ببندید و فرصت دهید تا طرف دیگر هم روی حرارت ملایم طلایی گردد.
  9. شیره را از یخچال بیرون بیاورید و با قاشق به تدریج روی خاگینه بریزید تا جذب آن گردد.
  10. خاگینه را برگردانده و روی طرف دیگر نیز کم کم شربت بریزید تا جذب گردد.
  11. خاگینه مغزدار را در ظرف سرو قرار داده و روی آن را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه خاگینه مغزدار کیکی

  • بهتر است ماستی که در تهیه خاگینه استفاده می کنید شیرین و سفت باشد. اگر ماست شل باشد، برای این که مایه به غلظت مناسب برسد باید آرد بیشتری اضافه کنید و در این صورت خاگینه سفت می گردد؛ بنابراین بهتر است از از نوع شیرین یا ماست خامه ای استفاده کنید.
  • برای تهیه خاگینه با این مقدار مواد از تابه کوچکتر استفاده نکنید، زیرا خاگینه ضخیم شده و ممکن است مغزپخت نگردد.
  • اگر حین پختن، وسط خاگینه پف کرد با یک چنگال آن را سوراخ کنید تا هوای زیر آن خارج شده و سطح خاگینه به طور یکنواخت سرخ گردد.
  • شربت و خاگینه حتما باید یکی خنک و دیگری داغ باشند تا شربت کاملا جذب خاگینه گردد. اگر هر دو داغ باشند، خاگینه له می گردد و اگر هر دو سرد باشند شربت جذب خاگینه نمی گردد.
  • برای ریختن شربت روی خاگینه حوصله داشته باشید، شربت را به تدریج بریزید و کمی صبر کنید تا به خورد آن رود. اگر فرصت کافی ندارید می توانید خاگینه را روی حرارت ملایم قرار دهید و شیره را کم کم با قاشق روی آن بریزید تا جذب گردد.
منبع: setare.com
انتشار: 4 اسفند 1399 بروزرسانی: 4 اسفند 1399 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 802

به "طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید