طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی
به گزارش سفر به هند، خاگینه مغزدار، نوعی دسر شیرین و مغذی است که به راحتی و بدون استفاده از فر تهیه می شود. خاگینه مغزدار را می توان به صورت کیکی درست کرد و به عنوان یک صبحانه یا عصرانه مقوی مورد استفاده قرار داد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - خاگینه، یکی از دسر های ایرانی است که در شهر های مختلف ایران با سبک ها متفاوت و با مواد متنوع طبخ می گردد. ماده اصلی این خوراک، تخم مرغ است و غالبا مانند کیک شربتی و شیرینی شربتی، شهدی شیرین به آن افزوده می گردد. خاگینه در برخی از شهر ها با افزودن سبزیجات به تخم مرغ درست شده و معمولا به عنوان صبحانه و یا غذای اصلی سرو می گردد. انواع خاگینه عبارتند از: خاگینه ساده (خاگینه عسلی)، خاگینه گردو، خاگینه تبریزی، خاگینه قالبی و خاگینه کنجدی. در این مطلب به آموزش روش پخت خاگینه مغزدار کیکی می پردازیم.
خاگینه مغزدار با ترکیبی از مغز ها و ادویه ها پر می گردد. این خوراک شیرین در واقع نوعی دسر است که پس از غذای اصلی سرو می گردد و مواد تشکیل دهنده آن به قدری مقوی و مغذی هستند که مانند انواع کیک، می تواند به عنوان یک صبحانه یا عصرانه کامل مورد استفاده قرار گیرد.
طرز تهیه خاگینه مغزدار کیکی
مواد لازم برای تهیه شربت | |
آب | 1/2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | 1/4 پیمانه |
محلول زعفران | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه شربت:
- آب را در قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید و شکر در آن حل گردد.
- همین که شکر در آب حل شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گلاب و زعفران آب کرده را به آن اضافه کنید.
- پس از این که شربت از داغی افتاد، آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا سرد گردد.
مواد لازم برای تهیه مواد میانی | |
گردو | 10 عدد |
پودر گل محمدی | 1 قاشق مرباخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق مرباخوری |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه مواد میانی:
- مغز گردو را کمی بکوبید تا خرد گردد، ولی زیاد نرم نگردد و دندان گیر باشد.
- پودر گل سرخ، پودر هل و پودر دارچین را به گردو اضافه و با هم مخلوط کنید.
مواد لازم برای تهیه خاگینه | |
تخم مرغ | 4 عدد |
ماست خامه ای یا چکیده شیرین | 4 قاشق غذاخوری |
آرد | 5 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه خاگینه:
- تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب بشکنید، وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شوند.
- ماست و روغن مایع را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
- آرد سفید و بکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید. سپس به مواد اضافه کرده و با همزن دستی بزنید تا یکدست شده و غلظتی شبیه پیدا کند. اگر با این مقدار آرد، به غلظت مناسب نرسید کمی آرد اضافه کنید.
کف یک تابه نچسب گرد به قطر 13 سانتی متر را چرب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد.
- وقتی تابه گرم شد، نیمی از مایه خاگینه را به طور یکنواخت در آن ریخته و درب تابه را ببندید تا روی خاگینه بسته گردد.
- درب تابه را بردارید و مواد میانی را به طور یکنواخت در سطح خاگینه پخش کنید. سپس بقیه مایه خاگینه را روی آن بریزید.
- درب تابه را ببندید و فرصت دهید تا روی خاگینه بسته شده و پشت آن طلایی گردد.
- خاگینه را برگردانید، درب تابه را ببندید و فرصت دهید تا طرف دیگر هم روی حرارت ملایم طلایی گردد.
- شیره را از یخچال بیرون بیاورید و با قاشق به تدریج روی خاگینه بریزید تا جذب آن گردد.
- خاگینه را برگردانده و روی طرف دیگر نیز کم کم شربت بریزید تا جذب گردد.
- خاگینه مغزدار را در ظرف سرو قرار داده و روی آن را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه خاگینه مغزدار کیکی
- بهتر است ماستی که در تهیه خاگینه استفاده می کنید شیرین و سفت باشد. اگر ماست شل باشد، برای این که مایه به غلظت مناسب برسد باید آرد بیشتری اضافه کنید و در این صورت خاگینه سفت می گردد؛ بنابراین بهتر است از از نوع شیرین یا ماست خامه ای استفاده کنید.
- برای تهیه خاگینه با این مقدار مواد از تابه کوچکتر استفاده نکنید، زیرا خاگینه ضخیم شده و ممکن است مغزپخت نگردد.
- اگر حین پختن، وسط خاگینه پف کرد با یک چنگال آن را سوراخ کنید تا هوای زیر آن خارج شده و سطح خاگینه به طور یکنواخت سرخ گردد.
- شربت و خاگینه حتما باید یکی خنک و دیگری داغ باشند تا شربت کاملا جذب خاگینه گردد. اگر هر دو داغ باشند، خاگینه له می گردد و اگر هر دو سرد باشند شربت جذب خاگینه نمی گردد.
- برای ریختن شربت روی خاگینه حوصله داشته باشید، شربت را به تدریج بریزید و کمی صبر کنید تا به خورد آن رود. اگر فرصت کافی ندارید می توانید خاگینه را روی حرارت ملایم قرار دهید و شیره را کم کم با قاشق روی آن بریزید تا جذب گردد.