ساعات کاری ادارات در ماه مبارک رمضان

به گزارش سفر به هند، هر ساله با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، این سوال که آیا ساعت های کاری ادارات تغییر می نماید یا خیر، تبدیل به دغدغه بسیاری از کارمندان می شود. هرچند که تغییر یا عدم تغییر ساعات کاری ادارات در این ماه می تواند بصورت یک روال معین به اجرا درآید، اما چون قانون نوشته شده ای در این رابطه وجود ندارد، هر سال باید گوش به زنگ باشیم تا ببینیم چه تصمیمی اتخاذ می شود. با آنالیز شرایط ساعات کاری ادارات در ماه رمضان 97 سال جاری با ما همراه باشید.

ساعات کاری ادارات در ماه مبارک رمضان

ساعات کاری ادارات در ماه رمضان

ساعت کاری در ادارات معمولاً از 8:30 صبح آغاز شده و تا 16:30 بعد از ظهر ادامه میابد که در مجموع میگردد 8 ساعت کار در یک روز. در این بین چیزی حدود یک ساعت زمان برای خواندن نماز و خوردن ناهار در نظر گرفته شده است که در ایده آل ترین حالت، میماند 7 ساعت کار مفید روزانه. مساله ای که در ماه رمضان پیش می آید این است که زمان ناهار کم میگردد. یعنی کارمندان بلافاصله پس از خواندن نماز میتوانند به کار خود مشغول شوند. از همین روی انتظار این است که چیزی حدود یک ساعت از ساعت کاری ادارات کم شده و اتمام ساعت کاری، 15:30 اعلام گردد.

از طرفی دیگر بعضی شرایط فصلی نیز میتواند مزید بر علت گردد که این ساعات کاری کمتر هم بگردد. برای مثال شدت تشنگی فرد روزه دار در فصل تابستان یا در اواخر فصل بهار، قابل مقایسه با فصل پاییز و زمستان نیست. همچنین طولانی تر بودن ساعاتی که شخص باید روزه اش را نگه دارد، در ماه های گرم سال، میتواند موجب تحلیل رفتن توان بدنی کارمند روزه دار تا هنگام اذان مغرب گردد. شاید علت اصلی اینکه قانون ثابتی برای ساعات کاری ادارات در این ماه به تصویب نرسیده است، همین اختلاف بین فصل ها باشد.

رویکرد دولت

در هر صورت طی سال های مختلف، رویکر دولت ها به این مساله با یکدیگر متفاوت بوده است. در ادامه گزارشی از رویکرد دولت فعلی و دولت قبلی در خصوص تغییر ساعات کاری ادارات در ماه مبارک رمضان آورده شده است.

در دولت قبل، شاهد یک رویکرد کاهشی در ساعات کاری ادارات در ماه رمضان بودیم. به گونه ای که ساعت آغاز کار از 8:30 صبح به 9 و ساعت اتمام آن از 16:30 بعد از ظهر به 14:30 تغییر نموده بود. چیزی به میزان دو ساعت و نیم کاهش. با اینکه چندین سال این روال در ماه رمضان برای مردم عادی شده بود، دولت یازدهم بر تمامی این بدعت ها خط بطلانی کشید و ضمن کاهش ندادن ساعات اداری، آن را خارج از اختیارات دولت دانست! محمد باقر نوبخت سال پیش اعلام داشت: دولت یازدهم مقید به قانون است و نمی تواند و به عبارتی اختیار ندارد که ساعات کار را تغییر دهد.

ساعت کاری ادارات در رمضان 97

اینگونه که از رویکرد چهارسال گذشته دولت یازدهم در قبال تغییر ساعات ادارات در ماه مبارک رمضان برداشت میگردد و خود دولت نیز بر آن تاکید داشته است، اولویت اول، رعایت 44 ساعت کار در هفته است. البته در سال های اخیر اختیاراتی نیز به ادارات داده شده که کارمندان بتوانند در ابتدا و یا انتها روز از مرخصی استفاده نمایند. با اینکه دولت هنوز شرایط ساعات کار دقیق ادارات را اعلام ننموده، ولی پیش بینی می گردد که زمان کاری بصورت رسمی تغییر نکند و به مانند سال های گذشته، اختیارات اصلی به خود ادارات سپرده گردد.

اخبار تکمیلی در این رابطه، متعاقباً اعلام خواهد شد.

منبع: setare.com
انتشار: 17 اسفند 1399 بروزرسانی: 17 اسفند 1399 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 826

به "ساعات کاری ادارات در ماه مبارک رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساعات کاری ادارات در ماه مبارک رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید