بلاهایی که کرونا بر سر گردشگری آورد، تاثیر کرونا در صنعت گردشگری و مهمان نوازی
به گزارش سفر به هند، به گزارش خبرنگاران (ایبنا) صنعت گردشگری و هتلداری بعد از نفت دومین صنعت پول ساز در سراسر جهان محسوب می شود به طوری که امروزه نقش گردشگری و تاثیر آن در اقتصاد و فرهنگ کشورها از اهمیت زیادی برخوردار است.
با شیوع کرونا تیر خلاصی به صنعت گردشگری و هتلداری زده شد و باعث شد این دو صنعت مثل شیشه شکسته شوند. این موضوع نه تنها در واحدهای سازمانی، بلکه در نیروی انسانی به وضوح احساس می شده است و نیروی انسانی فعال در این دو صنعت شکسته شده اند.
به اعتقاد مولفان کتاب سفر به دنیای کرونا (تاثیر آن در صنعت گردشگری و مهمان نوازی (آرش ظهراب نیا و پانته آ روغنگیرها) کارشناسان حدود پنج سال زمان برای ترمیم صنعت گردشگری و مهمان نوازی پیش بینی می کنند و ضرری که ویروس کرونا در سال 2019 به صنعت گردشگری وارد کرد چندین برابر ضرری است که در کل بحران مالی سال 2008 به صنعت توریسم وارد شده بود. به گفته رئیس سازمان گردشگری آلمان نخستین نشانه های کاهش تعداد گردشگران بعد از بحران مالی جهانی از سوی گردشگران آمریکایی مشاهده شد.
اما نگاه مولفان بیش از همه به راهنمایان گردشگری است و آن ها معتقدند راهنمایان گردشگری رسمی دست خالی ترین قشر صنعت گردشگری در دوران کرونا بودند. کسانی که کارفرما نداشتند، بیمه نبودند و نمی توانستند از تسهیلات دوران کرونا سود ببرند. بسیاری از آن ها سعی کردند به سمت شغل های موقتی چون رانندگی تاکسی های اینترنتی بروند و در فضای مجازی به کلاس های آنلاین روی بیاورند و برخی هم به سمت تورهای غیرقانونی رفتند.
در فصل اول کتاب به تئوری گردشگری شیشه ای، تاثیر بحران مالی سال 2008 بر صنعت گردشگری، آژانس های بی مسافر و هتل های خالی، راهنمایان گردشگری، رستوران ها و کافه ها در بحران ویروس کرونا و تحلیل عملکرد رفتاری پرداخته شده است. در فصل دوم هم نویسندگان به موضوع شیوع کووید 19 پرداخته اند و مسائلی مانند مقدمه گردشگری، ویروس کرونا با صنعت جهانی گردشگری چه کرده است؟ و تاخت و تاز کرونا در کشورهای اروپایی را بررسی کرده اند و در آن مسائلی مانند اروپا در مواجهه با کرونا، نسل بعدی اتحادیه اروپا، توقف توسعه کووید 19، آمریکا در جایگاه هفتادم، عملکرد آلمان، ایتالیا و فرانسه در مقابله با کرونا، مدیریت بحران ویروس کرونا کشورهای اروپایی، ویروس کرونا و شرایط مهاجرت به استرالیا، ایجاد اعتماد بین شهروندان و ترویج همکاری موثر در کل کشور اشاره شده است.
در بخش نتیجه گیری هم نجات صنعت گردشگری از ازبکستان تا استرالیا، اقداماتی برای بهبود صنعت گردشگری، تجربیات کشور در مقابله با کرونا، تغییرات سفر در دوران کرونا و سناریوهای گردشگری بین المللی در سال 2020 پرداخته شده است. در فصل سوم هم دوران پساکرونا، زندگی پساکرونا و جهش تولید، تغییر فرهنگ زندگی فردی و اجتماعی مردم در پساکرونا، پیشنهاد یاتا چیست؟، چه آینده ای در راه است؟، نه ترند صنعت جت های خصوصی، آینده گردشگری در پساکرونا، شش پیشنهاد برای بهبود صنعت گردشگری، نقش دیپلماسی مالی در خروج از بحران گردشگری بررسی شده است.
ویروس کرونا چه تاثیری روی اقتصاد صنعت گردشگری ایران داشته است؟
آمار نشانگر این موضوع است که شیوع بیماری کرونا در کشور تا به امروز خسارت های زیادی را به کسب و کارهای حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی وارد کرده است. جمع کل خسارت ناشی از کرونا در حوزه گردشگری و صنایع دستی 118 هزار و 298 میلیارد ریال برآورد شده است.
بیشترین برآورد خسارت مربوط به خراسان رضوی با 184 هزار و 550 میلیارد ریال است و کمترین برآورد خسارت هم به استان خوزستان با 242 میلیارد ریال تعلق دارد. در ایران کرونا ویروس بلافاصله پس از ماه هایی پرتنش در عرصه منطقه ای، شیوع یافته است؛ علاوه بر این به لحاظ مالی کشور در سال جاری سطح بالایی از مسائل را تجربه کرده است. در این شرایط پس از شیوع و همه گیری ویروس کرونا مجموعه ای از سیاست ها و اقدامات در دستور کار نهادهای مختلف قرار گرفت.
شیوع ویروس کرونا در ایران نیز تاثیر بسیاری بر اقتصاد داخلی داشته و خواهد داشت. به باور کارشناسان مالی، علاوه بر آسیب های اقتصاد جهانی، اقتصاد ایران به علت تحریم های بین المللی آسیب های بیشتری را شاهد بوده است.
در کتاب به این پرسش اساسی پرداخته می شود که نزدیک به 13 هزار راهنمای گردشگری در پی کرونا در کشور بیکار شده اند آنها بیمه نیستند. چه تدابیری برای حمایت از آن ها در نظر گرفته شده است؟ و در پاسخ بیان می کند: راهنمایان گردشگری همانند سایر تاسیسات گردشگری از فعالان حوزه گردشگری اند که مجوز فعالیت های خود را از این وزارتخانه دریافت کرده اند و تحت نظر معاونت گردشگری فعالیت می کنند. به همین علت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مکاتبات مکرر با مسئولان کشور و دستگاه های متولی خواهان پرداخت تسهیلات دولت به این گروه همانند سایر بخش های گردشگری شده است.
کتاب سفر به دنیای کرونا (تاثیر آن در صنعت گردشگری و مهمان نوازی) با تالیف و گردآوری آرش ظهراب نیا و پانته آ روغنگیرها در 125 صفحه به بهای 40 هزارتومان از سوی نشر دلکام منتشر شده است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران