کتاب نحوه ایجاد صندوق سرمایه گذاری مخاطره آمیز رونمایی شد
به گزارش سفر به هند، در نشست سالانه انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر، از کتاب نحوه ایجاد صندوق سرمایه گذاری مخاطره آمیز، به ترجمه حمیدرضا فرهادی، رونمایی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، فرهادی، مدیرعامل صندوق سلامت ثامن در مراسم رونمایی از کتاب نحوه ایجاد صندوق سرمایه گذاری مخاطره آمیز گفت: آن چیزی که اکوسیستم فناوری را از کسب و کارهای سنتی متمایز می نماید، سرعت تغییرات در آن است. فناوری های روز با سرعت بسیار بیشتری نسبت به گذشته در حال تغییر هستند و این سرعت هر چه به جلو پیش می رویم، بیشتر می گردد، بنابراین تمام ابزارهایی که در این اکوسیستم استفاده می گردد نیز باید با همین سرعت تغییر کند.
فرهادی ادامه داد: یکی از بحث هایی که در آسیب شناسی اکوسیستم فناوری مطرح می گردد این است که ابزار های تامین اقتصادی متناسب با سرعت تغییر و تحولات فناوری تغییر نمی نمایند، لذا تامین اقتصادی برای استارت آپ ها و شرکت هایی که در این حوزه فعالیت می نمایند از روش های قدیمی که عمدتا مبتنی بر وام و تسهیلات بوده است دیگر پاسخگو نیست، چراکه از طرفی این ابزارها، ابزارهای منعطفی نیستند و از طرف دیگر این نوع تامین اقتصادی متناسب با ویژگی های استارت آپ هایی که با کسب و کاری سنتی متفاوت هستند نیست و نمی تواند دغدغه های آن ها را پوشش دهد.
فرهادی با تاکید بر اینکه امروزه ابزارهای تامین اقتصادی جهان نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده اند، گفت: یکی از ابزارهای پرکاربرد و جذابی که در کشور ما به تازگی قوت گرفته است، بحث صندوق های جسورانه بورسی است. این صندوق ها پلتفرمی را تشکیل می دهند که می توانند قسمت قابل توجهی از تامین اقتصادی استارت آپ ها و شرکت های فعال در حوزه فناوری را از بازار سرمایه جذب نمایند. با وجود اینکه تامین اقتصادی آن ها می تواند از سرمایه گذاران و خریداران یونیت های متعدد تشکیل گردد اما راهبری کار با کسانی خواهد بود که آن ها را با عنوان شرکای های محدود یا Limited Partner یا همان LPها می شناسیم. این مدل، مدل بسیار موفقی است که در جهان استفاده می گردد و در ایران نیز به تازگی قوت گرفته و چندین صندوق جسورانه بورسی راه اندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه صندوق های جسورانه بورسی به واسطه مجوزهایی که از سازمان بورس دریافت می نمایند، می توانند این اطمینان خاطر را در سرمایه گذار ایجاد نمایند که سرمایه آن ها در جایی استفاده می گردد که شفافیت اطلاعات و نظارت جدی بر آن ها وجود دارد، گفت: افراد با وجود LPهای متخصص می توانند این اطمینان خاطر را داشته باشند که سیاست گزاران، سرمایه آن ها را در محل هایی سرمایه گذاری خواهند کرد که بهینه ترین شکل ممکن را خواهد داشت. در واقع آن ها از سرمایه گذاران متخصص به عنوان کارگزار استفاده می نمایند که بتوانند سرمایه آن ها را به برترین شکل ممکن و بصورت مولد ارزش افزوده برای آن ایجاد نمایند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن ادامه داد: افرادی که راه اندازی یک صندوق جسورانه بورسی در برنامه هایشان است، این کتاب می تواند به آن ها یاری کند علاوه بر اینکه سازوکار بهینه ای جهت تامین اقتصادی ایجاد نمایند، بتوانند به برترین شکل ممکن اهداف متعدد و متنوعی که هر کدام از LP ها یا همان شرکای محدود خواهند داشت را با هدف اصلی که بواسطه آن قرار است این صندوق راه اندازی گردد، همگام و همراستا نمایند.
وی بعلاوه توضیح داد: اولین گام برای موفقیت و برای اینکه اهداف متنوع و متعدد شرکای محدود را به هدف اصلی صندوق برسانیم این است که باید هر کدام از کسانی که به عنوان موسس کنار هم قرار می گیرند برداشت یکسان یا مشابهی از مفاهیم پایه ای مانند مفهوم سرمایه گذاری خطرپذیر، مدل های پوشش ریسک، بحث استراتژی های اقتصادی، نحوه پوشش ریسک های سیستماتیک، انواع ریسک ها، تشکیل پرتقوی بهینه و امثال آن داشته باشند.
فرهادی در سرانجام گفت: این کتاب یکی از جدیدترین و پرفروش ترین کتاب های حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر در سال 2021 است که با استقبال بسیار خوبی بویژه در کشور امریکا روبرو شده است. بسیاری از مفاهیم و تعاریف این حوزه بصورت امروزی و بسیار خوب تشریح و پرداخته شده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو