بخارای شریف یا مرکز سامانیان، در این ویدئو
به گزارش سفر به هند، بخارا شهر شریف
بخارا یک شهر باستانی در مرکز کشور آسیای مرکزی ازبکستان است. این شهر در زمان های قدیم، ایستگاه مرکزی و استراحتگاهی برجسته میان شرق و غرب، در مسیر تجارت جاده ابریشم بوده و مرکز بزرگ قرون وسطایی الهیات و فرهنگ اسلامی بود. دین اسلام بعنوان مهمترین مذهب در این منطقه شناخته می گردد و شهر بخارا به عنوان یکی از دو مرکز مهم تدریس علوم اسلامی در دوره سامانی در ازبکستان بود. عنوان بخارای شریف به همین علت بر روی این شهر ماندگار شد. شهر بخارا، مرکز سامانیان بوده و کسانی چون ابوعلی سینا، که متولد این شهر است، فارابی، بیرونی، خوارزمی و صدها دانشمند ایرانی در بخارا زندگی می نموده اند.
این شهر، هنوز که هنوز است، صدها مسجد، مدرسه، بازار و کاروانسراها را در خود حفظ می نماید که قدمت آن مربوط به قرن 9 تا 17 میلادی می باشد. مردمان این کشور شباهت زیادی به مردم خراسانی دارند. در واقع شهری با فرهنگ قدیم و اصیل فارسی است که همچنان معماری و زبان اصیل خود را حفظ نموده است.
می توانید خانه های خشت و گلی و آجری را با معماری ایرانی در این شهر پیدا کنید و به هیچ عنوان احساس غربت نخواهید کرد. چرا که مردمان شهر بخارا عاشق ایرانی ها می باشند و حتی کلمات مشابهی با زبان فارسی در زبان ازبکی نیز پیدا می کنید. بسیاری از کتاب های تاریخی این کشور به زبان فارسی است و بناهایی همانند ارگ بخارا، مقبره امیر اسماعیل سامانی، مدرسه چهار منار، مدرسه میر عرب، مقبره چشم ایوب و … با سبک معماری دوره سامانی و در کل سبک های معماری ایرانی علاقمندان زیادی را به خود جذب می نماید. در ویدئوی زیر با مجله خبرنگاران به تماشا تصاویری از این شهر تاریخی می نشینیم.