انقلاب در تزریق واکسن کرونا در تهران

به گزارش سفر به هند، قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به برنامه های این دانشگاه در فرایند تزریق واکسن کرونا به شهروندان تهرانی، گفت: در حوزه استان تهران بر اساس آمار تا روز سه شنبه صبح (23 شهریور) مرز تزریق 250 هزار دوز واکسن در روز را رد کردیم و این انقلابی در بحث واکسیناسیون در تهران است.

انقلاب در تزریق واکسن کرونا در تهران

به گزارش ایسنا، شهریار جانبازی گفت: اوایل هفته گذشته تعداد مراکز تجمیعی واکسیناسیون تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 41 عدد بود. با توجه به تامین خوب واکسن هدف گذاری تزریق روزانه 300 هزار دوز واکسن در روز در تهران برای اینکه به پوشش بالایی از واکسیناسیون برسیم، انجام شد. بر اساس این هدف باید از همه ظرفیت ها استفاده کنیم تا به عدد اعلام شده برسیم.

وی اضافه کرد: تلقیح حدود 120 هزار دوز واکسن در روز سهم مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است تا به عدد 300 هزار دوز واکسن در روز در تهران دست پیدا کنیم و در بازه زمانی 50 روزه واکسیناسیون را کامل کنیم. با همکاری های اجرا شده در سطح نیرو های دانشگاه و داوطلبین در عرض یک هفته تمام مراکز صبح کار بر اساس دستور مقام عالی وزارت دو شیفته شدند و تا ساعت 20 مراکز تجمیعی تلقیح واکسن را انجام می دهند، ولی بازهم این اقدام کفاف احتیاج را نمی داد.

وی با اشاره به اقدام عظیم دیگر در راستای افزایش ظرفیت تزریق واکسن کرونا، توضیح داد: شیفت کاری مراکز ما با حوزه نظام شبکه بود یعنی در بحث واکسیناسیون مراکز جامع خدمات سلامت مغفول مانده بودند؛ در حالی که چنین ظرفیتی وجود داشت، ولی برای اینکه مراقبت های بهداشتی اولیه به حاشیه رانده نگردد این مراکز به جهت احتیاط زیر بار واکسیناسیون نرفته بودند که پس از تامین فراوان واکسن مقرر شد تا 60 مرکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شهر تهران و شهرستان های تابع از ساعت 12 ظهر تا 8 شب تلقیح واکسن را انجام دهند.

جانبازی ادامه داد: اما با این حال استفاده از ظرفیت نهاد های دیگر برای انجام واکسیناسیون هم نکته مهمی است. الان نزدیک 10 مرکز در حوزه دانشگاه ما واکسیناسیونِ در شبکه بانکی دارند واکسن برای عموم مردم تزریق می نمایند. اخیرا هم مقرر شده است از ظرفیت بیمارستان هایی با شرایط خاص مانند جداسازی از بخش عفونی و ... برای واکسیناسیون استفاده گردد.

تقریبا بیشتر بیمارستان های دولتی و خصوصی که فضای مناسب برای تلقیح واکسن داشتند از روز دوشنبه به آرامی در حال ورود به چرخه واکسیناسیون هستند. تمام این مسائل دست به دست هم دادند تا تزریق روزانه 40 هزار دوزی واکسن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ظرف کمتر از یک هفته به مرز تزریق 100 هزار دوز در روز برسد.

وی گفت: در حوزه استان تهران هم بر اساس آمار تا روز سه شنبه صبح (23 شهریور) مرز تزریق 250 هزار دوز واکسن در روز را رد کردیم و این انقلابی در بحث واکسیناسیون در تهران است.

وی اضافه کرد: الان تمام نیرو های ما مشغول کار هستند و تمام مراکز بهداشتی شهری و روستایی در شیفت بعد از ظهر تا ساعت 8 شب فعال هستند و فاصله زیادی با هدف گذاری اعلام شده در تهران نداریم. در کل تا روز سه شنبه 135 مرکز تلقیح واکسن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعال بوده است که این عدد در حال افزایش است.

خوشبختانه با پیگیری های اجرا شده دیگر دغدغه ای برای واکسن های پر تیراژ مانند سینوفارم نداریم و ذخیره خوبی اجرا شده است و به تبع این موضوع برای تزریق دوز دوم هم دغدغه نداریم. اما برای بعضی واکسن ها که اندکی محدودیت وجود دارد به مقدار تزریق دوز دوم واکسن نگه داری می کنیم تا بعدا با مشکل روبرو نشویم.

او در ادامه اظهار کرد: در کنار موارد ذکر شده مقرر شد زمینه ای برای مردم محیا گردد تا کسانی که امکان یا زمان آن را ندارند که در طول روز برای واکسیناسیون مراجعه نمایند، بتوانند تا ساعت 12 شب به بعضی مراکز منتخب برای تزریق واکسن مراجعه نمایند. الان مرکز خاقانی و مرکز 17 شهریور در خیابان دماوند و بیمارستان شهدای تجریش تا ساعت 12 شب تزریق واکسن را انجام می دهند. بر اساس برنامه ریزی اجرا شده استادیوم تختی، هم به این مراکز اضافه خواهد شد.

درحال حاضر مرکز شبانه روزی تزریق واکسن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نداریم، اما اگر احساس احتیاج وجود داشته باشد این اقدام صورت خواهد گرفت.

قائم مقام معاون برنامه ریزی ستاد کرونا استان تهران درباره آموزش نیرو های داوطلب مردمی برای تلقیح واکسن، اظهار کرد: با پیگیری هایی که در یک ماه گذشته صورت گرفت روز دوشنبه (22 شهریور) پیروز شدیم برای تمام کسانی که خواهان و داوطلب ورود به حوزه واکسیناسیون بودند آموزش 4 ساعته را به اتمام برسانیم و گواهی آموزشی تلقیح و ثبت واکسن را به آن ها اهدا کنیم و الان بیش از 2000 نفر نیروی آموزش دیده داریم که خیلی از آن ها درحال یاری به ما هستند البته؛ فرایند آموزش هنوز ادامه دارد و مشابه این بحث در دانشگاه علوم پزشکی ایران هم اجرا شده است.

وی درخصوص تزریق واکسن در منزل برای آن دسته از سالمندان و معلولینی که توانایی و امکان خروج از منزل و مراجعه به پایگاه تجمیعی واکسیناسیون را ندارند، اعلام کرد: فرایند انجام واکسیناسیون پروتکل های خاص خود را دارد، زیرا پس از تزریق واکسن باید تحت نظر باشند و در محل هایی باشد که امکان دسترسی به اورژانس و پزشک وجود داشته باشد. به همین علت تا این مرحله فعلا تزریق واکسن عمدتا با مراجعه مردم اجرا شده است. البته مواردی هم داشتیم که آمبولانس برای تزریق واکسن برای افرادی که امکان تردد نداشتند رفته است، ولی فکر می کنم برای ابعاد وسیع وزارت بهداشت برنامه هایی داشته باشد.

وی درخصوص تجمعاتی که در روز های اخیر در بعضی مراکز تزریق واکسن اجرا شده بود، تاکید نمود: متاسفانه به علت بعضی اطلاع رسانی های غیرواقعی مبنی بر عدم وجود محدودیت سنی تزریق واکسن این تجمعات شکل گرفت که اطلاع رسانی هم صورت گرفت که شهروندان تنها با ثبت اطلاعات در سامانه salamat.gov.ir می توانند برای تزریق واکسن به مراکز مراجعه نمایند.

منبع: فرارو
انتشار: 27 شهریور 1400 بروزرسانی: 27 شهریور 1400 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 1150

به "انقلاب در تزریق واکسن کرونا در تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انقلاب در تزریق واکسن کرونا در تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید