اعضای شورای شهر تهران فراری از مترو و اتوبوس، علت؛ راحت طلبی یا خدمات نامناسب حمل و نقل عمومی؟
به گزارش سفر به هند، نیمی از اعضای شورای شهر تهران مدت هاست از مترو و اتوبوس استفاده نکردند و جای آن با خودرو شخصی حتی در روزهای بدون خودرو در شهر تردد می نمایند.

به گزارش خبرنگار ، همیشه برای به پایان رسیدن یک پویش و نمره دهی به آن که آیا این پروژه پیروز بوده است یا خیر؟ باید به میزان اقبال عمومی از سوی مردم نسبت به آن طرح نگاه کنیم.
شهرداری تهران در چند سال اخیر در کوشش بود که با انجام طرح های مشارکتی، سلامت و طراوت را در بین شهروندان افزایش دهد و همیشه به دنبال اجرای طرح ها و پویش هایی بود که شهروندان به سمت استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی ترغیب شوند، اما نکته قابل تأمل این است که که پیروزیت بسیاری از طرح ها و پویش ها مستلزم حضور و شرکت مسئولان در رأس آن است تا مردم با دیدن آنان، خود نیز به شرکت در طرح ها و پویش ها ترغیب شوند، حال باید دید که مدیران شهری تا چه اندازه مشتری ناوگان حمل و نقل عمومی هستند؟
حضور مدیران شهری در متن جامعه و قرارگیری آن ها در کنار سایر افراد جامعه این امکان را فراهم می نماید که مسئولان با گوشه ای از مسائل و دغدغه های مردم در زندگی شهری و استفاده آن ها از ناوگان حمل و نقل عمومی آشنا شوند.
کارشناسان حوزه مسائل اجتماعی و شهری بر این باورند تا مدیری در ترافیک نماند، مسئولی در ازدحام اتوبوس های تندرو امکان نفس کشیدن برایش سلب نشود و یا در ازدحام خط یک مترو در بیشتر اوقات قرار نگیرد، نمی تواند برای حل مسائل اقدام کند.
در جلسه شورای شهر تهران با طرح این سوال که اعضای شورای شهر تهران تا چه میزان مشتری ناوگان حمل و نقل عمومی هستند و در هفته چند بار از این ناوگان استفاده می نمایند، به سراغ اعضای شورای شهر تهران رفتیم.
نخستین عضو شورای شهر تهران، محسن هاشمی رئیس این شورا بود که در پاسخ به این پرسش گفت: آخرین باری که از مترو استفاده کردم هفته پیش بود که در ایستگاه نوبنیاد در خط 3 سوار مترو شدم و در ایستگاه امام خمینی (ره) واقع در خط یک مترو پیاده شدم.
هاشمی در پاسخ به این سوال که با شلوغی مترو چه کردید؟ گفت : در خط 3 که من سوار مترو شدم، ازدحام جمعیت به مراتب خلوت تر از خط 1 بود و شلوغی مترو فرصتی بود تا در کنار مردم محبت آمیز به گپ و گفت بپردازم و از مسائل آن ها مطلع شوم.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که تا چه میزان از اتوبوس استفاده می نماید؟ گفت: زیاد اهل استفاده از اتوبوس نیستم و آخرین باری که از اتوبوس استفاده کردم زمانی بود که پشت ترافیک میدان ولیعصر(عج) قرار گرفتم و به علت اینکه می خواستم خود را برای مراسم ختمی در مسجد بلال صدا و سیما برسانم سوار بی آر تی شدم.
علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آخرین بار چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ گفت: آخرین باری که از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کردم، ایام عید بود که سوار مترو شدم.
او در پاسخ به این سوال که با شلوغی آن چه کردید؟ گفت: مانند تمام مردم تحمل کردم و امیدوارم با اضافه شدن تمام واگن های خط 6، تا حد زیادی از ازدحام جمعیت مترو کاسته شود.
زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آخرین بار چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ گفت: من در هفته 2 تا 3 نوبت از مترو استفاده می کنم و با توجه به اینکه به دلیل درد زانو امکان پله نوردی برای من میسر نیست، نمی توانم جزء مشتری های دائم مترو برای جابه جایی در شهر باشم.
محمود میرلوحی دیگر عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آخرین بار چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ گفت: من به صورت مداوم از اتوبوس و مترو استفاده نمی کنم، اما در طول هفته در کمترین میزان 2 تا 3 نوبت از مترو و اتوبوس برای جابه جایی در شهر استفاده می کنم.
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که با شلوغی اتوبوس و مترو چه می کنید؟ گفت: شلوغی ناوگان حمل و نقل عمومی را تجربه کردم و من نیز مانند سایر افراد شلوغی آن را تحمل می کنم تا به مقصد برسم.
حسن رسولی خزانه دار شورای شهر تهران در پاسخ به این 2 پرسش (آخرین بار چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ و با شلوغی آن چه کردید؟) گفت: من به دلیل اینکه در چند سال گذشته جراحی قلب داشتم نمی توانم در مکان های شلوغ حاضر شوم، به همین دلیل پزشک معالجم اظهار داشت که برای تردد در سطح معابر نیز باید از اتومبیل خاص استفاده کنم.
احمد مسجد جامعی دیگر عضو شورای شهر در پاسخ به این سوال که آخرین بار چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ گفت: استفاده من از اتوبوس و مترو به صورت مداوم و روزمره نیست و علت آن نیز به دلیل کوتاه بودن راستا رفت و آمد من است و راستا تردد من دسترسی به ناوگان حمل و نقل عمومی ندارد، اما در برخی از موارد مانند دیگر شهروندان از مترو و اتوبوس استفاده می کنم.
زهرا نژاد بهرام عضو هئیت رئیسه شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آخرین بار چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ گفت: از زمانی که عضو شورای شهر تهران شدم، به صورت دائم سر کار هستم و در جلسه های متعدد شرکت می کنم و این جلسه های متعدد و محدودیت زمانی این امکان را فراهم نمی نماید که بتوانم از مترو و اتوبوس استفاده کنم و بیشتر برای تردد در پایتخت مشتری تاکسی هستم.
ناهید خدا کرمی دیگر عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که چه میزان در هفته از ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس و مترو استفاده می کنید؟ گفت: پرسش شما من را به یاد دوران دانشجویی و استفاده از اتوبوس های دو طبقه پایتخت انداخت.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: به دلیل آن که چند ساعت در بین مردم قرار بگیرم فارغ از مشغله های کاری در طول هفته چند نوبت از اتوبوس استفاده می کنم و بدون آن که خودم را معرفی کنم پای صحبت و مسائل شهروندان می نشینم.
خداکرمی در پاسخ به این سوال که در طول هفته چه میزان از مترو استفاده می کنید؟ تصریح: متأسفانه این امکان برای من فراهم نیست که از مترو استفاده کنم و علت آن این است که از لحاظ تنفسی امکان تحمل فشار ناشی از ازدحام جمعیت را ندارم.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اگر چه از مترو استفاده نمی کنم، اما از تمام مسائل شهروندان در استفاده از مترو به ویژه واگن های بانوان مطلع هستم و می خواهم از طریق شما به آن ها اعلام کنم که مدیریت شهری در کوشش است با افزایش تعداد قطارها شرایط استفاده شهروندان از مترو را تسهیل کند.
محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آخرین بار چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ گفت: من به سوال شما پاسخ نمی دهم.
مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که چه میزان در هفته از ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس و مترو استفاده می کنید؟ گفت: یکی از اقدام های خوب مدیریت شهری تهران اجرای طرح سه شنبه های بدون خودرو و پویش تهران بی دود است.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: من به عنوان یکی از اعضای شورای شهر تهران همیشه از این پویش استقبال و در آن شرکت کردم و همیشه در روزهای سه شنبه از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی به محل کار خود می روم.
فراهانی ادامه داد: به صورت میانگین از تمام راستاها و ایستگاه های مترو و اتوبوس استفاده می کنم و استفاده من از ناوگان حمل و نقل عمومی به راستا خاصی محدود نمی شود.
او توضیح داد: من از نزدیک شاهد زحمت مردم در شلوغی ایستگاه های مترو و بی آر تی هستم و امیدوارم با حمایت دولت موضوع اضافه شدن واگن های جدید به خطوط مترو، هرچه سریع تر به پایان برسد.
حجت نظری دیگر عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سئوال که آخرین چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ گفت: نزدیک به یک ماه گذشته از خط 2 مترو برای جا به جایی استفاده کردم.
الهام فخاری رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران درباره میزان استفاده خود از مترو و اتوبوس با تأکید بر اینکه من جزء یکی از استفاده نمایندگان دائم مترو هستم، اضافه کرد: برای شرکت در جلسه های شورای شهر تهران از خط 1 مترو استفاده می کنم و برای رسیدن به صحن شورای شهر تهران در ایستگاه امام خمینی(ره) از قطار پیاده می شوم.
او در پاسخ به این سوال که با شلوغی خط 1 مترو چه می کنید؟ گفت: شلوغی و ازدحام جمعیت جزء جدایی ناپذیر مترو است و ازدحام جمعیت مترو از ایستگاه مفتح به سمت بازار تهران بیشتر می شود.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که چه میزان از اتوبوس و مترو استفاده می کنید؟ ادامه داد: خیلی کم از اتوبوس استفاده می کنم، مگر آن که مقصد من مکانی در خیابان ولیعصر(عج) باشد.
محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که در هفته چه میزان از ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس و مترو استفاده می کنید؟ گفت: نزدیک به 2 هفته پیش بود که از خط 2 مترو استفاده کردم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: خیلی وقت است که سوار اتوبوس های بی آر تی نشدم و یکی از علت های آن هم این است که با توجه به راستاهای رفت و آمد من استفاده از بی آرتی برای رسیدن به مقصد مشکل است.
حسن خلیل آبادی دیگر عضو شورای شهر در پاسخ به این سوال که چه میزان از اتوبوس و مترو استفاده می کنید؟ گفت: آخرین باری که سوار مترو شدم به زمان قبل از آسیب دیدگی زانو ام باز می شود که برایم رخ داد و آن هم یک ماه پیش بود.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: به دلیل سکونت من در شهر ری آخرین باری که سوار مترو شدم ایستگاه شهر ری در خط 1مترو تهران بود و آخرین باری که سوار اتوبوس های بی آر تی شدم به چند ماه گذشته باز می شود و دلیل این امر نامناسب بودن راستا رفت و آمد من برای استفاده از بی آر تی است.
شهربانو امانی رئیس کمیته خیابان کامل شورای شهر تهران، در پاسخ به این پرسش که آخرین بار چه زمانی از مترو و اتوبوس استفاده کردید؟ گفت: در طول هفته چند نوبت از مترو استفاده می کنم و از نزدیک شلوغی مترو را لمس نموده ام.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: به دلیل مشغله های کاری و مناسب نبودن راستا انتخابی اتوبوس نمی توانم به صورت دائم از اتوبوس های بی آر تی استفاده کنم و ضروری است شهروندان بدانند که شورای پنجم شهر تهران در کوشش است با گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی تا حد زیادی از ازدحام جمعیت ناوگان حمل و نقل عمومی بکاهد.
آرش حسینی میلانی دیگر عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سئوال که چه میزان در هفته از اتوبوس و مترو استفاده می کنید؟ با تأملی طولانی گفت: نه، در طول هفته استفاده قابل توجهی از مترو و اتوبوس ندارم.
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا شهروندان از ازدحام جمعیت مترو و اتوبوس گلایه دارند؟ گفت: ازدحام جمعیت جزء جدایی ناپذیر ناوگان حمل و نقل عمومی است و مدیران تصمیم گیر در پایتخت باید اهتمام ویژه ای برای برطرف این معضل از خود نشان دهند و امیدواریم در 2سال باقی مانده از عمر شورای شهر پنجم اقدامی موثر در این راستا انجام شود.
بهاره آروین، ابراهیم امینی، مرتضی الویری و افشین حبیب زاده از اعضای شورای شهر تهران جوابگوی این پرسش نبودند که در طول هفته چه میزان مشتری ناوگان حمل و نقل عمومی هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان