اجرای محدود پزشکی از راه دور در بخش هایی از کشور

به گزارش سفر به هند، مدیرگروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در حال حاضر روش پزشکی از راه دور در بخش هایی از کشور ما نیز به صورت محدود شروع شده است.

اجرای محدود پزشکی از راه دور در بخش هایی از کشور

با ما همراه باشید و درباره ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، ناصر کلانتری، مدیرگروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه گفتگوی علمی موضوع پزشکی از راه دور را از حیث استفاده از فناوری های جدید به ویژه هوش مصنوعی و برای جلوگیری از اشتباهات پزشکی با اهمیت خواند.

وی با بیان اینکه آمار دقیقی از خطاهای پزشکی در ایران وجود ندارد اضافه نمود: معمولاً از بحث پزشکی قانونی و شکایاتی که به نظام پزشکی می رسد به عددهایی در این زمینه می رسیم اما بخش زیادی از مردم حتی به این حق اولیه خود هم واقف نیستند یا متوجه مرگ بیمارشان در اثر خطای پزشک نمی شوند.

کلانتری در رابطه با تأثیر استفاده از صنعت دیجیتال در حوزه پزشکی گفت: مشخص علائم و نشانه های واضح یک بیماری در این سیستم می تواند پزشک را در تشخیص دقیق تر و درمان بهتر بیمار یاری کند.

مدیرگروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه نمود: در حال حاضر موضوع پزشکی از راه دور در بخش هایی از کشور ما نیز به صورت محدود شروع شده است.

وی بیان کرد: ما احتیاجمند سامانه گسترده ای هستیم تا همه مردم در آن حضور داشته باشند، در حال حاضر 60 میلیون نفر از جمعیت کشور با کد ملی در سامانه سیب ثبت شده اند و همه اطلاعات پزشکی خانواده و فرد هم در آن ثبت است.

کلانتری ادامه داد: سامانه سیب و ارتباط پزشکان متخصص بخش خصوصی با این سامانه به بیماران یاری خواهد نمود تا در دفعات بعدی، علائم جدید خود را در سامانه اعلام نمایند و به صورت مجازی ویزیت شوند.

وی یادآور شد: همانطور که با تصویب برنامه گسترش سطح یک در قالب احداث خانه های بهداشت در مراکز روستایی و شهری هیچ کسی اجازه دخل و تصرف در این حوزه را پیدا نمی کند امروز هم احتیاجمند تصویب برنامه گسترش در سطح دو و سه هستیم تا هیچ یک از نمایندگان مجلس برای رأی آوری قول نادرست به مردم ندهد.

مدیرگروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تضاد منافع را مشکل و چالش نخست نظام سلامت کشور عنوان نمود و گفت: نظام مندشدن پزشکی در ایران احتیاجمند یک اراده ملی و قوی است.

در ادامه، دکتر ناصرپور معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان قم گفت: telemedicine به معنای ارائه خدمات درمانی از فاصله دور است که زمینه ای را برای تشخیص بیماری، درمان، پیشگیری و تحقیقات توسط متخصصان حرفه ای فراهم نمایند.

وی آموزش، نظارت، اطلاع رسانی و مانیتورینگ بیماران از راه دور و تله رادیولوژی را از جمله کاربردهای فناوری پزشکی از راه دور برشمرد و گفت: خوشبختانه این احتیاج در کشور ما هم احساس شده و در بعضی استانها کلید خورده اما کماکان نواقص کلی در آئین نامه ها و مقررات و استانداردهای این حوزه وجود دارد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان قم با ذکر مثالی درباره خلأهای قانونی در این حوزه گفت: ممکن است بیماران در جریان پزشکی از راه دور دچار عارضه شوند، اما هنوز مسائل قانونی و حقوقی برای این موضوع و همچنین حفظ حریم خصوصی بیماران اندیشیده نشده و شاید یکی از دلایل مقاومت و ترس پزشکان از این روش هم همین خلأهای قانونی باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 19 اسفند 1399 بروزرسانی: 19 اسفند 1399 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 832

به "اجرای محدود پزشکی از راه دور در بخش هایی از کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اجرای محدود پزشکی از راه دور در بخش هایی از کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید