قوانین حمل حیوان خانگی در هواپیما

به گزارش سفر به هند، یحمل حیوان خانگی در هواپیما چه شرایطی دارد؟

حتما شما هم تصمیم به سفر هوایی گرفته اید اما حیوان خانگی دارید و نمی خواهید او را تنها در خانه بگذارید و به سفر بروید. قطعا حیوانات خانگیتان برای شما مهم هستند و در طول سفر نگران آن ها هستید و می خواهید همراهتان باشند، اما برای حمل حیوان خانگی در هواپیما هر ایرلاینی شرایط خاص خود را دارد و پیش از سفر بهتر است قوانین مربوط به ایرلاینی که با آن پرواز می کنید را آنالیز کنید تا با خیال راحت با حیوان دوست داشتنی خود به سفر بروید.

قوانین حمل حیوان خانگی در هواپیما

روش های حمل های حمل حیوانات خانگی با هواپیما

به طور کلی برای حمل موجود زنده با هواپیما دو راه وجود دارد:

1. حمل حیوان خانگی در هواپیما به صورت همراه (به وسیله پایانه های مسافری)

در این حالت خود مسافر همراه حیوان خانگی وارد هواپیما می گردد. البته گمان نکنید که در این حالت می توانید حیوان خانگیتان را با خود به داخل کابین هواپیما ببرید. به خاطر مسائل ایمنی و عدم کنترل حیوانات در مواقع اضطراری، معمولا ایرلاین ها مانع از ورود حیوانات اهلی به کابین هواپیما می شوند. در نتیجه در این حالت حیوان شما در پایانه مسافربری فرودگاه پذیرش می گردد و هنگامی که به فرودگاه مقصد رسیدید می توانید در قسمت بار حیوان خانگی خود را تحویل بگیرید.

قوانین حمل بار مجاز هواپیما - چه وسایلی را با خود به هواپیما ببرم؟

2. حمل حیوان خانگی در هواپیما به صورت غیر همراه (به وسیله پایانه های باربری، کارگو، بارنامه)

در این حالت مسافر نمی تواند همراه حیوان خانگی خود باشد و به همین دلیل حیوان خود را به کارگو ایرلاینی که از آن بلیط هواپیما رزرو نموده می سپارد. در نتیجه حیوان شما چه اهلی چه وحشی در پایانه باربری فرودگاه پذیرش می گردد و در فرودگاه مقصد، شخصی که نام او در بارنامه آورده شده است می تواند حیوان را در محل ترخیص تحویل بگیرد.

اسناد و مدارک مورد احتیاج برای حمل حیوان خانگی در هواپیما

همانطور که برای ورود خودتان به هواپیما احتیاج به مدارکی دارید، برای حمل حیوان خانگی به هواپیما هم باید مدارکی آماده کنید و در صورتیکه این مدارک را به ایرلاین مورد نظر ارائه ندهید، اجازه ورود حیوان شما به هواپیما داده نخواهد شد.

به طور کلی مدارک مورداحتیاج برای ورود حیوان به هواپیما در فرودگاه شامل موارد زیر است:

1. شناسنامه یا گذرنامه حیوان

2. اصل گواهی معتبر بهداشتی بین المللی که از توسط دامپزشکی دولتی کشور مبدا و یا مقصد صادر شده باشد.

3. تایید کتبی قرنطینه دامپزشکی فرودگاه (فقط برای پروازهای بین المللی)

4. مدارک واکسیناسیون حیوان خانگی که حتما باید معتبر باشد.

5. تکمیل فرم مخصوص درخواست انجام امور و حمل حیوان خانگی

6. ارائه اصل برگه پرداخت کرایه حمل حیوان خانگی

شرایط پذیرش حمل حیوان خانگی در هواپیما

  • قوانین حمل حیوان خانگی و موجود زنده دائما در حال تغییر است، بنابراین قبل از اینکه هر اقدامی برای جابجایی حیوان خود با هواپیما انجام دهید، حتما با فرودگاه مبدا تماس بگیرید.
  • تماس با فرودگاه حداقل 24 سال قبل از سفر با حیوان خانگی ضروری است. چرا که هم در جریان موارد و مشکلاتی که ممکن است برای پذیرش حیوان به وجود بیاید قرار می گیرید و هم با مراحلی که برای تحویل حیوان باید طی کنید، آشنا خواهید شد. این مورد را هم به خاطر داشته باشید که حداقل 3 ساعت قبل از سفرهای بین المللی و 2 ساعت قبل از سفرهای داخلی در فرودگاه برای انجام امور پذیرش حیوان حضور داشته باشید.
  • برای سفر بچه های سگ و گربه باید حداقل 10 هفته از تولد آن ها گذشته باشد. (در بعضی از کشورها حداقل سن حیوان 12 هفته است).
  • بر اساس قوانین سازمان دامپزشکی ایران حداکثر 2 قلاده سگ یا گربه و 10 قطعه پرنده تزئینی می توانید با خود حمل نمایید.
  • چند ساعت قبل از سفر به حیوان خود غذای سبک بدهید و در صورتیکه سفرتان بیش از 2 سال طول می کشد به اندازه کافی آب داخل قفس حیوان بگذارید.
  • بعضی از ایرلاین ها ممکن است حیوانات پرخاشگر، بیمار، ناآرام، بسیار پیر، دارای بوی زننده و یا دارای هر شرایط ناسازگار دیگر را پذیرش ننمایند.
  • بعضی از ایرلاین ها ممکن است حیوانات گران قیمت و یا حیواناتی که برای صاحبانشان ارزش خاصی دارند را پذیرش ننمایند. در صورتی که مسافر این مورد را در فرودگاه اعلام نکند ایرلاین ها هیچگونه مسئولیتی را بر عهده نخواهند گرفت.
  • بعضی ایرلاین ها اجازه ورود حیواناتی مانند آبزیان، حیوانات وحشی، جوجه پرندگان به صورت تنها، پیله حشرات و حیوانات غیر خانگی را به صورت همراه نمی دهند و باید این حیوانات را برای جابجایی تحویل بخش بارنامه و کارگو بدهید. البته در این گونه موارد کشور مقصد هم باید پذیرای حیوان باشد.
  • سعی کنید در تابستان و روزهای گرم از پروازهای شب یا صبح زود که هوا کمی خنک تر است و در زمستان و روزهای سرد از پروازهای در طول روز بهره ببرید. ممکن است بعضی ایرلاین ها در غیر ساعات ذکر شده از پذیرش حیوان اجتناب نمایند.
  • ممکن است حیوانتان اجازه سوار شدن به بعضی از هواپیماها را نداشته باشد. برای مثال بعضی از هواپیماهای مسافربری کوچک مانند BAE حیوانات خانگی را برای حمل نمی پذیرند.
  • بعضی از ایرلاین ها مانند هواپیمایی قطر گونه های خاصی از سگ و گربه را نمی پذیرند، چون این حیوانات در شرایط استرس زا یا در دمای بالاتر از 21 درجه سانتیگراد مستعد گرمازدگی هستند.

قفس مناسب برای حمل حیوان خانگی در هواپیما

  • در خصوص تعداد حمل حیوان خانگی در هواپیما هم محدودیت هایی وجود دارد. برای مثال اگر بخواهید حیوان مادر با بچه هایش در یک قفس باشند، تعداد بچه ها نباید بیش از 3 عدد باشد، سن آن ها نباید بیشتر از شش ماه باشد و وزن هر کدام از بچه ها نباید از 2 کیلوگرم تجاوز کند. در صورتیکه بخواهید چند حیوان را با هم داخل یک قفس بگذارید تعداد آن ها باید حداکثر 3 عدد باشد، سن آن ها حداکثر 12 هفته و حداکثر 2 کیلو وزن داشته باشند.
  • در انتخاب نوع قفس حیوان بسیار دقت کنید، چرا که فرودگاه اجازه حمل حیوان با هر قفسی را به شما نخواهد داد. می توانید قفس های مخصوص حمل حیوان در هواپیما را از پت شاپ ها خریداری کنید. معمولا این قفس ها چرخ ندارند و درشان قفل می گردد. هنگام خرید قفس به استحکام، ارتفاع و ابعاد آن هم دقت کنید. قفس باید به گونه ای باشد که حیوانتان بتواند به راحتی در آن بایستد، حرکت کند و قفس به خوبی عمل تهویه هوا را انجام دهد. بنابراین در خرید قفس حیوان کمی سخاوت به خرج دهید تا حیوانتان هنگام پرواز اذیت نگردد و از ورود حیوان به هواپیما جلوگیری نگردد.
  • قبل از اینکه حیوان را داخل قفس بگذارید حتما قلاده و پوزه بند آن را باز کنید.

شرایط خاص بعضی کشورها برای حمل حیوان خانگی در هواپیما

  • بعضی از کشورها برای پذیرش حیوان شرایط خاص خود را دارند. برای مثال کشورهایی مانند انگلیس، امارات و عمان اجازه حمل حیوان به صورت همراه را نمی دهند و انتقال آن ها فقط به وسیله کارگو امکان پذیر است.
  • برای ورود حیوان به بعضی کشورها مانند انگلیس و استرالیا باید زمان قرنطینه سپری گردد. در این گونه موارد باید مدارک بیشتری مثل میکروچیپ، شماره میکروچیپ و تاریخ دقیق تزریق آن، واکسن هاری با ذکر تعیینات کامل و تاریخ دقیق و نمونه آزمایش خون مورد تایید اتحادیه اروپا حاضر کنید. در صورت ارائه این مدارک حیوان می تواند بعد از سه ماه وارد انگلیس گردد.
  • برای ورود حیوان به کشورهای امریکای شمالی علاوه بر مدارک مذکور باید تایید فرم اتحادیه اروپا توسط سازمان دامپزشکی و گواهی بهداشتی سازمان دامپزشکی را هم آماده کنید.
  • برای ورود حیوان به کشورهایی مانند مالزی یا امارات متحده عربی، گواهی بهداشتی سازمان دامپزشکی و آزمایش هاری ضروری است.

هزینه حمل حیوان خانگی برای ورود به هواپیما

نحوه محاسبه حمل حیوان خانگی برای ورود به هواپیما با توجه به قوانین هر ایرلاین متفاوت است برای مثال چگونگی محاسبه کرایه حمل AVIH در هواپیمایی ماهان به گونه زیر است:

برای پرندگان خانگی:

وزن کامل پرنده به همراه قفس ضربدر 4 می گردد تا هزینه اضافه بار تعیین گردد.

برای حیوانات اهلی و خانگی:

وزن کامل حیوان به همراه قفس ضربدر 2 می گردد تا هزینه اضافه بار تعیین گردد.

البته این هزینه جدا از مقدار بار مجاز رایگان مسافر در هر جهت و کلاس پروازی محاسبه می گردد و مسافر در صورتیکه بار همراه خود نداشته باشد هم باید این مبلغ را بپردازد.

حمل حیوانات خانگی در پروازهای ترانزیتی

معمولا حیوانات خانگی در توقف هایی که در پروازهای ترانزیتی رخ می دهد از جهات زیر آنالیز می شوند:

  • حیوانات خانگی برای آنالیز نشانه های بیماری یا استرس آنالیز می شوند.
  • حیوانات را برای پیاده روی یا استراحت از محل نگهدایشان خارج می نمایند.
  • محل نگهداری حیوانات تمیز می گردد.
  • در مدت ترانزیت محل بزرگتر وراحت تری برای حیوان در نظر می گیرند.
منبع: فلای تودی
انتشار: 9 مهر 1399 بروزرسانی: 9 مهر 1399 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 512

به "قوانین حمل حیوان خانگی در هواپیما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قوانین حمل حیوان خانگی در هواپیما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید