سی ان ان: معین نیست ترامپ خطر کرونا را درک نموده باشد
به گزارش سفر به هند، با گذشت سه ماه از شیوع ویروس کرونا در آمریکا و عواقب جانی و اقتصادی که این بیماری همه گیر در این کشور داشته، اما هنوز رئیس جمهور این کشور به درک درستی از خطر و تهدید این بحران نرسیده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، پایگاه سی ان ان امروز در تحلیلی با اشاره به اینکه ترامپ هنوز با گذشت سه ماه از شیوع ویروس کرونا در آمریکا درکی از این بحران ندارد، نوشت، دونالد ترامپ ظاهراً هنوز درک ننموده است که بحران کرونا تا چه اندازه بد است.
به نوشته پایگاه سی ان ان، با گذشت سه ماه از شیوع ویروس کرونا در آمریکا و با وجود اینکه میلیون ها نفر در این کشور به این بیماری مبتلا و حدود 60 هزار نفر نیز کشته شده اند، اما هنوز معین نیست که ترامپ، خطر بحران کرونا را درک نموده باشد.
در تحلیل سی ان ان آمده است، مردی که می گفت در خصوص داعش حتی بیشتر از ژنرال های نظامی می داند و ادعا می کرد که دستیاران خود را با تیزبینی علمی خود حیرت زده نموده، اکنون با رهبری خود در یکی از بد ترین بحران های داخلی بعد از جنگ دنیای دوم بار ها نقشی اشتباه داشته، تصمیمات خطرناک و ناآگاهانه گرفته و اکنون نیز محور اصلی این مسئله را سیاسی نموده است.
ترامپ روز سه شنبه به جیم آکوستا، خبرنگار سی ان ان، گفت: بسیاری از متخصصان خوب و همچنین مردم خوب، گفته اند این (ویروس) تأثیری بر آمریکا ندارد. این متخصصان اشتباه کردند. بسیاری از مردم اشتباه کردند و خیلی از مردم نمی دانستند که این موضوع اینقدر جدی می شود. این اظهارات ترامپ، عادت همیشگی وی برای مقصر دانستن دیگران برای قضاوت های اشتباه خود است. برای مثال، نانسی مسیونایر، یک مقام ارشد در مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا در بیست و هفتم فوریه سال جاری هشدار داد که بیماری کرونا به آمریکا خواهد رسید و این مسئله می تواند بد باشد.
به نوشته سی ان ان، اظهارات منحرف نماینده ترامپ در روز سه شنبه روش سیاسی او برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت را نشان می دهد تا حقیقت را به گونه ای بپیچاند و حواس مردم را نیز پرت کند. این تاکتیک ها همچنین به ترامپ یاری کرد خود را از رسوایی دخالت روسیه در انتخابات سال 2016 و استیضاح سال گذشته رها کند.
سی ان ان در ادامه این تحلیل نوشت، شکست ابتدایی ترامپ، دست کم دریافت جدیت بحران کرونا بود. اما مدیریت وی در این موقعیت، این شک را به وجود آورد که رئیس جمهور آمریکا تا چه اندازه چالش هایی که برای آمریکا و دنیا به وجود می آید را ارزیابی می نماید. در حال حاضر مردم با سه بحران درمانی، اقتصادی و اجتماعی روبه رو هستند. این امر سال ها پیامد های اقتصادی و ژئوپلیتیکی به وجود خواهد آورد. با این وجود ترامپ می گوید که او کورسوی امیدی می بیند و طوری عمل می نماید که گویی آمریکا در این امر پیروز بوده است.
جدیت دولت آمریکا در واکنش به بحران کرونا، روز سه شنبه (دیروز)؛ زمانی که معاون ترامپ بدون استفاده از ماسک از یک محل معالجه بیماران کرونایی ملاقات کرد، زیر سؤال رفت. مایک پنس، معاون ترامپ، این اقدام خود را این گونه توجیه کرد که او بار ها تست تشخیص کرونا داده است و احتمال اینکه ناقل این بیماری باشد کم است.
پایگاه سی ان ان در ادامه این تحلیل با اشاره به اینکه اظهارات ترامپ با گفته های متخصصان خود او همخوانی ندارد، نوشت، صحبت های ترامپ در خصوص تزریق مواد ضدعفونی نماینده، رئیس جمهوری را نشان داد که اغلب بدون آمادگی [در محافل]ظاهر می شود، در خصوص مسائل حساس تردید دارد و وظیفه خود برای تسلط بر جزئیات اضطراری پیچیده را انجام نداده است.
به گزارش سی ان ان، ترامپ روز دوشنبه به فرمانداران ایالتی هشدار داد تا به طور جدی به فکر باز کردن مدارس باشند، اما او پیامد های گردهمایی بچه هایی که می توانند این ویروس را به دیگران منتقل نمایند، در نظر نمی گیرد. درخواست ترامپ برای بازگشایی مدارس ظاهراً بر اساس این نتیجه گیری است که بد ترین تأثیرات بیماری کرونا از بین رفته است. حتی اگر باز گشایی ایالت ها موجب به راه افتادن موج دوم ویروس کرونا نشود، متخصصان بهداشت هراس دارند که در صورت نبود واکسن، این ویروس بعد ها با شدت بیشتری باز می شود.
سی ان ان با اشاره به اینکه ترامپ بهتر است در خصوص تأثیر بیماری کرونا و محدودیت های شغلی در آمریکا با رهبران سیاسی مذاکره ای را در سطح ملی انجام دهد، نوشت، رهبران سیاسی باید در نظر بگیرند که در جامعه مدرن تا چه سطحی از بیماری و مرگ ومیر قابل قبول است تا از رشد اقتصادی آن جامعه محافظت شود. اما ترامپ ظاهراً نمی خواهد خود را درگیر این مسائل کند. هر رئیس جمهور عادی که پیش بینی می نماید یک معجزه این بیماری همه گیر را دور خواهد نمود از لحاظ سیاسی از هم گسیخته و متزلزل است. این در حالی است که رئیس جمهور آمریکا می بیند که میلیون ها آمریکایی در عرض چند ماه به بیماری کرونا مبتلا شده اند.
این پایگاه خبری-تحلیلی در ادامه نوشت، تعهد نامعلوم دولت ترامپ برای حل جزئیات این شرایط اورژانسی در آمریکا در وعده ها و شکست هایی که برای تست این بیماری داده، مشهود است. ترامپ ظاهراً خود را متقاعد نموده است که کمبود تجهیزات تست این بیماری تنها برای حواس پرتی وی هستند. احتمالاً ترامپ مقاله های اندیشکده ها یا نظرات متخصصان در خصوص این مسئله که میلیون ها تجهیزات تست روزانه برای مقابله با کرونا مورد احتیاج است را نخوانده است. ترامپ ترجیح می دهد درباره این موضوع که آمریکا نسبت به دیگر کشور ها تست های بیشتری را برای مردم خود انجام داده، خودستایی کند. اما در حقیقت، کشور های کوچک تست کرونای بیشتری را برای مردم خود انجام داده اند.
در ادامه این تحلیل آمده است، پیش بینی های ترامپ در خصوص اقتصاد نیز نشان می دهد که وی عمق این مشکل را ارزیابی ننموده است. صحبت های وی در خصوص اینکه رشد اقتصادی به سرعت در آمریکا به وجود خواهد آمد، با هشدار های کوین هاست، مشاور ارشد وی، همخوانی ندارد. هاست می گوید کشور آمریکا می تواند در آینده به سمت رکود شدید پیش برود و بیکاری نیز در این کشور افزایش یابد. بحث های زیادی نیز در خصوص طرز صحبت ترامپ درباره قربانیان ویروس کرونا در آمریکا وجود دارد. ترامپ معمولاً در اوایل نشست های خبری خود درباره افرادی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند صحبت می نماید و اینگونه می گوید که این افراد فراموش نخواهند شد. اما او بیشتر در خصوص کشته شدگان از این منظر صحبت می نماید که آمار وی کمتر از آمار نهایی اعلام شده است.
سی ان ان در سرانجام این تحلیل نوشت، هیچ تضمینی وجود ندارد که یک رئیس جمهور بعدی آمریکا از حزبی دیگر نسبت به ترامپ، عملکرد بهتری را در زمان انجام تست (بیماری کرونا) داشته باشد. اما معین است که رئیس جمهور بعدی حتی به منظور دریافت حمایت سیاسی برای خود، درباره ارائه جزئیات و آمادگی بهتر این کشور برای آزمون پیش رو، عملکرد بسیار بهتری را خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری دانشجو