تاثیر تولد نوزاد نو بر زندگی همسران

به گزارش سفر به هند، علی رغم اینکه همواره تولد یک نوزاد تازه نوید دهنده فصل تازهی از شادی و طراوت در خانواده است اما از طرف دیگر باعث ایجاد تغییرات اساسی در مناسبات زن و شوهر با یکدیگر می شود. بعد از تولد نوزاد تازه هر یک از والدین بخشی از وقت خود را به مراقبت از کودک متولد شده اختصاص می دهند. این موضوع ضمن آنکه بخشی از وقت

تاثیر تولد نوزاد نو بر زندگی همسران

تاثیر تولد نوزاد تازه بر زندگی همسران

علی رغم اینکه همواره تولد یک نوزاد تازه نوید دهنده فصل تازهی از شادی و طراوت در خانواده است اما از طرف دیگر باعث ایجاد تغییرات اساسی در مناسبات زن و شوهر با یکدیگر می گردد. بعد از تولد نوزاد تازه هر یک از والدین بخشی از وقت خود را به مراقبت از کودک متولد شده اختصاص می دهند. این موضوع ضمن آنکه بخشی از وقت مفید هر دو طرف را صرف آماده شدن برای ایفای وظیفه تازه خود به اسم پدر و مادر می نماید باعث بروز اضطراب هایی در هر دوی آنها خواهد شد.

مهمترین اضطراب هایی که گریبان گیر مرد به اسم پدر نوزاد می گردد عبارتند از:

- آیا من پدر خوبی خواهم شد؟

- چگونه می توانم هم تمام وقت کار کنم، به همسرم یاری کنم، با فرزندم باشم و در عین حال برای خودم هم فرصتی داشته باشم؟

- آیا می توانم برای مراقبت از خانواده ام به مقدار کافی پول در بیاورم؟ اگر شغلم را از دست بدهم چه اتفاقی خواهد افتاد؟

- تمام توجه همسرم متوجه فرزند تازه رسیده است آیا زندگی ما مجدداً به شرایط عادی بازمی گردد؟

در مقابل، همسر شما به اسم مادر کودک به جهان آمده متحمل اضطراب های زیر است:

- آیا مادر خوبی خواهم بود؟

- آیا دوباره تناسب اندامم را بدست می آورم؟

- می توانم فرزندم را از خطرات احتاقتصادی محافظت کنم؟

- آیا امکانی دارد مجدداً به زندگی فردی خودم بپردازم (به خودم برسم) ؟

پدر و مادر شدن برای هر زوجی یک فرآیند لذت بخش و شادی آور است. گاهی اوقات ساعت ها به مشاهده نوزادشان می پردازند و از مشاهده انگشت های کوچک و ظریف او لذت می برند. هر تحول کوچکی در نوزاد عامل تفاهم و نزدیکی بیشتر والدین است: لبخند اول، دندان اول، اولین شبی که در کنار فرزندشان به خواب می فرایند و...

بنابراین تمرین کردن برای ایفای نقش پدر یا مادر در حقیقت نوعی مهارت برای در کنار هم بودن و یکی شدن است. به همراه این لذت ها و خاطرات خوش، پاره ای مسائل و سختی ها هم به وجود خواهد آمد. یکی از مهمترین این مسائل کمبود خواب والدین است. خستگی شدید ناشی از این مساله، می تواند به احساس بیماری، بی حوصلگی و بداخلاقی و تند مزاجی ختم گردد. در این مرحله است که کوچک ترین مسایل و عدم تفاهم ها بسیار عظیم جلوه می نماید.

مهمترین مسایلی که می تواند به بروز دعوا ختم گردد عبارتند از:

تضعیف شرایط اقتصادی

چنانچه به علت نگهداری از کودک(البته در مادران) مجبور به ترک کار خود شوید این موضوع بغرنج تر خواهد شد.

زمان

صرف کردن زمان کافی برای کودک نو رسیده، همسر، رسیدگی کافی به امور شغلی و کارهای شخصی تان به یک چالش و دغدغه تبدیل خواهد شد.

یاد بگیرید که در برخورد با مسائل و چالش ها، خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید و از قلم نیاندازید که این اوقات گذر است و زندگی شما به حال طبیعی خود باز می گردد

تغییر در مناسبات زناشویی

به علت صرف شدن بیشتر وقت والدین به مراقبت از نوزاد دو طرف نسبت به قبل از یکدیگر دورتر خواهند شد این موضوع در بیشتر زوج های جوان شایع است. گاه همین مساله باعث فاصله افتادن زیادی میان زوجین شده و حتی موجب می گردد که آنها دیگر به نیازها و خواسته های یکدیگر کمتر توجه نموده و از یکدیگر غافل شوند.

حال با این اوصاف چگونه می توان کاری کرد که به موازات تولد فرزند تازه و افزایش مسئولیت های هر یک از زوجین، زن و شوهر از یکدیگر غافل نشده و مانند گذشته اوقات و فرصت های لازم را صرف یکدیگر بکنند؟کافی است موارد زیر را رعایت کنید:

انجام کارهای روزمره

به جای اینکه دائماً در خصوص انجام وظایف و مسئولیت های محوله یکدیگر را سرزنش نموده و یا مقصر بدانید، در انجام کارها با یکدیگر همکاری داشته باشید. یاد بگیرید که در برخورد با مسائل و چالش ها، خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید و از قلم نیاندازید که این اوقات گذر است و زندگی شما به حال طبیعی خود باز می گردد. فرزند شما همواره تا این حد کوچک و ناتوان و نیازمند به مراقبت دائم نمی ماند بنابراین سعی کنید به خاطر این تغییرات موقتی واکنش شدید نشان ندهید.

تنظیم مقررات

ضروری است که شما و همسرتان میان همکاری و مداخله یک مرز مشخصی قائل شوید یعنی علاوه بر اینکه سعی می کنید در انجام وظایف و مسئولیت های مربوط به کودک با هم همکاری و همیاری داشته باشید از طرف دیگر وارد حیطه مسئولیتی همسرتان نشوید. مثلا دائماً در خصوص نحوه شیر دادن، تعویض لباس و ... به همسر(زن) خود تذکر ندهید و یا سعی نکنید نحوه در آغوش گرفتن کودک را به شوهرتان آموزش دهید.

صرف زمان با یکدیگر

- به خاطر داشته باشید که در هر مرحله از زندگی زناشویی که باشید ضروری است اوقاتی را به همسرتان اختصاص دهید.

این تخصیص زمان می تواند از روزی 2 ساعت در شبانه روز تا روز های پایانی هفته را شامل گردد.

- حتماً زمان هایی را به تنهایی و بدون حضور فرزندتان با یکدیگر صرف کنید. برای مثال زمانی که نوزادتان در خواب است و یا مشغول بازی است، فرصت مناسبی برای آن است که شما دو نفر زمانی را به یکدیگر اختصاص دهید.

اگر ملاحظه می کنید که نگهداری از فرزندتان برای شما بسیار وقت گیر شده و نمی توانید مانند گذشته به نیازهای همسرتان توجهی داشته باشید حتماً از یاری اطرافیان مانند مادر خودتان، مادر همسرتان و یا حتی پرستار کودک بهره بگیرید.

صحبت کردن از اساسی ترین و اصولی ترین روش هایی است که در کاهش تعارضات زناشویی نقش موثر دارد. هر چند امکان دارد تصور کنید که با وجود این همه مشغله فرصت انجام این کار را ندارید اما این بسیار مهم است که شما بتوانید با بحث ها و تبادل نظرهای کوچک از درگیری ها و مشاجرات عظیم جلوگیری کنید. لذا سعی کنید در ایام هفته حداقل زمانی را پیدا نموده و صرف تبادل نظر با یکدیگر کنید و مسائل و مسائل خود را با یکدیگر در میان بگذارید و در احساسات خود با هم شریک شوید.

به خاطر داشته باشید اوقاتی را که شما صرف برقراری رابطه با همسرتان می کنید در اصل این زمان صرف شادی و خوشبختی آینده فرزندتان می گردد.

منبع:http://www.morsalat.ir

ارسال به وسیله کاربر محترم:hasantaleb

منبع: راسخون
انتشار: 7 مهر 1400 بروزرسانی: 7 مهر 1400 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 1162

به "تاثیر تولد نوزاد نو بر زندگی همسران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر تولد نوزاد نو بر زندگی همسران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید