سپاهان یا تیم ملی فوتبال؛ فراتر از یک انتخاب برای امیر قلعه نویی

به گزارش سفر به هند، سرمربی سپاهان در یک دوراهی بزرگ قرار گرفته است، این دوراهی، اما فراتر از انتخاب از میان سپاهان و تیم ملی است.

سپاهان یا تیم ملی فوتبال؛ فراتر از یک انتخاب برای امیر قلعه نویی

به گزارش ، امیر قلعه نویی سرمربی سپاهان این روز ها بیشتر از همه نامش در رسانه ها شنیده می گردد و این موضوع به خاطر این است که این مربی گزینه اصلی فدراسیون فوتبال برای راهنمایی تیم ملی است، اما مسئولان باشگاه سپاهان هنوز راضی نشده اند تا قلعه نویی از این تیم اصفهانی جدا شده و سرمربی تیم ملی فوتبال گردد.

پس از اینکه کارلوس کی روش به همکاری طولانی مدت خود با فدراسیون فوتبال ایران انتها داد قابل پیش بینی بود که کار جانشین او بسیار سخت خواهد بود. این پیش بینی خیلی زود رنگ واقعیت به خود گرفت و مارک ویلموتس بلژیکی به عنوان جانشین کارلوس کی روش، تنها چند ماه روی نیمکت تیم ملی ایران دوام آورد. بعد از این اتفاق، همه نگاه ها بار دیگر به سمت فدراسیون فوتبال معطوف شد. فدراسیون فوتبال از چندی پیش به جمع بندی نهایی در خصوص ملیت سرمربی آینده تیم ملی رسید. شماره یک آینده نیمکت تیم ملی یک ایرانی است. این ایرانی نیز در صورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد، امیر قلعه نویی خواهد بود. سرمربی فعلی تیم سپاهان به عنوان جدی ترین گزینه راهنمایی تیم ملی، برای قبول پیشنهاد فدراسیون فوتبال، در یک دوراهی بزرگ قرار گرفته است. دوراهی که فراتر از انتخاب از میان سپاهان و تیم ملی است.

امیر قلعه نویی خیلی زود توانست پس از پیوستن به جرگه مربیان، خود را به عنوان یک چهره پیروز معرفی کند. پیروزیت های قلعه نویی در عرصه مربیگری تا حدی قابل توجه بود که اکنون از او به عنوان پرافتخارترین مربی تاریخ لیگ برتر یاد می گردد. 3 دوره قهرمانی همراه با استقلال تهران و 2 دوره قهرمانی همراه با سپاهان از قلعه نویی یک مربی قابل اعتماد در فوتبال ایران ساخته است. البته سرمربی فعلی سپاهان در سال های اخیر در تکرار پیروزیت های خود ناکام بوده است. از آخرین قهرمانی قلعه نویی در لیگ برتر سال های زیادی می گذرد. فتح لیگ دهم با سپاهان آخرین قهرمانی قلعه نویی در لیگ برتر است و از این قهرمانی بیش از نیم دهه می گذرد. در این مدت، قلعه نویی کوشش زیادی برای تمدید اقتدار خود در لیگ برتر انجام داد، اما کوشش او در تیم های استقلال، ذوب آهن و تراکتور راه به جایی نبرد.

بازگشت به سپاهان یک پروژه بزرگ برای قلعه نویی بود. او عزم خود را جزم نموده بود تا در نصف دنیا بار دیگر روز های پرافتخار خود را تکرار کند. با توجه به شرایط باشگاه سپاهان، عملی کردن این مهم کار نشدنی به نظر نمی رسید. او فصل گذشته یک تیم قدرتمند ساخت و در این فصل با حفظ شاکله تیم سال گذشته، سپاهان را به عنوان مدعی شماره یک قهرمانی در لیگ نوزدهم معرفی کرد. در حالی که طی سال های گذشته بار ها این اتهام به قلعه نویی وارد شد که دوران مربیگری او به انتها رسیده، اما عملکرد خوب سپاهان در 2 فصل اخیر به ویژه در لیگ نوزدهم باعث شد تا بار دیگر نگاه ها به سمت ژنرال جلب گردد. این فصل یک فصل حیثیتی برای قلعه نویی به شمار می رود و او به خوبی می داند که قهرمانی در این فصل تا چه اندازه می تواند روی آینده مربیگری اش تاثیرگذار باشد.

زمانی که امیر قلعه نویی سال 1385 راهنمایی تیم ملی را بر عهده گرفت، نقد های بسیاری به این انتخاب فدراسیون فوتبال وارد شد. قلعه نویی جانشین برانکو ایوانکوویچی شده بود که تیم ملی را برای اولین بار بدون دردسر راهی جام دنیای نموده بود. قلعه نویی در اولین ماموریت خود، باید تیم ملی را به جام ملت های 2007 رسانده و سپس در این مسابقات برای کسب جام آماده می کرد. برای صعود به جام ملت های آسیا، تیم قلعه نویی کار سختی نداشت. او با انتخاب ناصر ابراهیمی، ابراهیم زاده، پیروانی، آقاجانیان، کریم بوستانی و مظلومی به عنوان یاری های خود در تیم ملی، تصمیمات بحث برانگیز بسیاری در زمینه انتخاب بازیکن گرفت. کشیدن خط قرمز روی نام علی دایی، مهمترین تصمیم قلعه نویی در این دوره بود. تیم ملی با راهنمایی قلعه نویی برای اولین بار بعد از حدود یک دهه، بدون علی دایی وارد یک تورنمنت بزرگ شد. صعود بی دردسر از مرحله گروهی و شکست به کره جنوبی در دور حذفی، باعث شد تا دست تیم ملی بازهم از جام ملت های آسیا کوتاه بماند. حذف از این رقابت ها باعث شد تا قلعه نویی با نقدها شدیدی روبرو گردد.

منتقدان قلعه نویی اعتقاد داشتند که او نتوانسته آن گونه که باید از پتانسیل فوتبال ایران در جام ملت های آسیا استفاده کند. او که طی اظهار نظر شجاعانه تمامی عواقب حذف از جام ملت ها را به گردن گرفته بود، حداقل انتظار داشت تا انتها دور مقدماتی جام دنیای راهنمایی تیم ملی را بر عهده داشته باشد. این اتفاق، اما رخ نداد تا رویای نشستن روی نیمکت تیم ملی در جام دنیای برای ژنرال محقق نگردد. او با 10 برد، 6 مساوی و یک باخت و رکورد 2.1 امتیاز در هر بازی به کار خود در تیم ملی انتها داد.

حسرت بالا بردن جام با تیم ملی و نشستن روی نیمکت تیم ملی در جام دنیای، بیش از یک دهه است که همراه قلعه نویی است و در مقطع فعلی او در آستانه ورود دوباره به چالشی است که می تواند او را به رویا های ملی اش برساند.

همان گونه که اشاره شد، در مقطع فعلی، دوراهی قلعه نویی، تنها انتخاب از میان سپاهان و تیم ملی نیست. او در هر 2 حالت، انگیزه بسیاری برای کار دارد. بازگشت دوباره به روز های اوج مربیگری در لیگ برتر، با قهرمانی سپاهان در لیگ نوزدهم، انگیزه ای است که باعث می گردد، قلعه نویی به راحتی بی خیال ترک اصفهان نگردد. او برای ساختن این سپاهان زحمت بسیاری کشیده است. در سمت مقابل، قلعه نویی برخلاف برهه اول حضورش در تیم ملی، از تجربه و پختگی کامل برخوردار است و با تجربه هایی از مقطع اول حضورش در تیم ملی اندوخته، می تواند تصمیمات بهتری برای پیروزیت تیم ملی اتخاذ کند. حسرت های بزرگی که در عرصه ملی بر دل قلعه نویی مانده، با قبول راهنمایی تیم ملی در این مقطع می تواند برای ژنرال مرتفع گردد. البته او برای محقق کردن رویا های خود در تیم ملی، کار به مراتب سختتری نسبت به سپاهان خواهد داشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 2 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: tour-india.ir شناسه مطلب: 137

به "سپاهان یا تیم ملی فوتبال؛ فراتر از یک انتخاب برای امیر قلعه نویی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سپاهان یا تیم ملی فوتبال؛ فراتر از یک انتخاب برای امیر قلعه نویی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید